Τρίτη , 1 Δεκέμβριος 2020
Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο αεροπλάνο του κόσμου και να τι κάνει

Αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο αεροπλάνο του κόσμου και να τι κάνει

Το θηριώδες αεροπλάνο ειδικών αποστολών της NASA εθεάθη πρόσφατα πάνω από τον ουρανό του Οχάιο.

Στην πελώρια κοιλιά του φιλοξενούσε αυτή τη φορά το επιβατικό διαστημόπλοιο Orion, που θα περάσει άλλη μια σειρά δοκιμαστικών.

Η μεταφορά πυραύλων δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά, ίσα-ίσα, γι’ αυτό και η NASA αναγκάστηκε να φτιάξει ένα ιδιαίτερο βοήθημα για τέτοιες επίγειες αποστολές.

Ένα πολύ μεγάλο αεροσκάφος δηλαδή με μια ακόμα μεγαλύτερη κοιλιά, που του χάρισε αυτό το περίεργο σχήμα.

Το «Super Guppy» της NASA αυτό ακριβώς το έργο έχει, μεταφέρει διαστημικό εξοπλισμό στα διάφορα κέντρα της Διαστημικής Υπηρεσίας και αυτή τη φορά πήγε την επόμενης γενιάς επιβατική κάψουλα στο Οχάιο. Το Orion είναι το νέο μεγάλο στοίχημα της NASA, καθώς σχεδιάστηκε για τις επόμενες επανδρωμένες αποστολές της υπηρεσίας στο Διάστημα και τη Σελήνη τελικά.

Όταν ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά του Orion, το αεροπλάνο θα το μεταφέρει πίσω στη Φλόριντα, όπου και θα προσαρμοστεί στον θηριώδη νέο πύραυλο, τον Space Launch System. Κάτι που θα συμβεί πιθανότατα μετά το 2021…

Το «Super Guppy» είναι το μόνο αεροπλάνο του κόσμου ικανό να μεταφέρει διαστημικούς πυραύλους, κάτι που έχει κάνει εξάλλου πολλές φορές στις τόσες αποστολές του Apollo…


Πηγή