Δευτέρα , 27 Μάρτιος 2023

Μεγάλα updates σε iPhone και iPad σήμερα, τι νέες δυνατότητες θα έχουν

Τα iPhone και τα iPad, θα αποκτήσουν μία σειρά από νέες λειτουργίες, χάρης στην αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα (24/10).

Η Apple κυκλοφορεί την αναβάθμιση iOS 16.1 και iPadOS, για τη σειρά iPhone 14 και των νέων iPad που αναμένεται να βγουν στην αγορά αυτή την εβδομάδα αντίστοιχα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «SkyNews».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποιες οι νέες δυνατότητες των iPhone

Ξεκινώντας από τις συσκευές iPhone, δείτε τις κύριες νέες δυνατότητες που μπορεί κάποιος να περιμένει όταν «κατεβάσει» την ενημέρωση του λογισμικού.

Κοινόχρηστες βιβλιοθήκες φωτογραφιών

Αυτή η λειτουργία έρχεται για όλες τις οικογένειες που θα πάνε διακοπές, επιτρέποντας την δημιουργίας μίας κοινής βιβλιοθήκης φωτογραφιών με έως και πέντε άλλα άτομα.

Βασίζεται στην ιδέα των κοινόχρηστων φωτογραφικών άλμπουμ, με περισσότερες επιλογές, ώστε να μπορούν όλοι να προσθέτουν, να επεξεργάζονται, να διαγράφουν φωτογραφίες αλλά ακόμη και να γράφου λεζάντες.

Μετά από την αναβάθμιση του λογισμικού, υπάρχει η επιλογή να γίνει πρόσθεση φωτογραφιών του παρελθόντος στη νέα βιβλιοθήκη, αντί να χρειάζεται κάποιος να ξεκινήσει από το μηδέν. Επιπρόσθετα, μία εναλλαγή στην εφαρμογή της κάμερας θα επιτρέψει στο χρήστη να στέλνει ένα νέο στιγμιότυπο απευθείας στην βιβλιοθήκη.

Φόρτιση με «πράσινη» ενέργεια

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ είναι μία επιλογή για τους κλιματικά ευαισθητοποιημένους. Ενα κουμπί θα φορτίζει επιλεκτικά το iPhone, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Apple λέει ότι η ιδέα είναι, ότι ο χρόνος φόρτισης θα βελτιστοποιείται με βάση το πότε το δίκτυο χρησιμοποιεί καθαρότερες πηγές ενέργειας, αν και αρχικά θα λειτουργεί μόνο αν κάποιος βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι αυτή η νέα λειτουργία θα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή όταν πραγματοποιηθεί η ενημέρωση. Υπάρχει βέβαια η επιλογή να απενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία, αν κάποιος δεν το επιθυμεί.

Γυμναστική χωρίς ρολόι

Η Apple προσφέρει μια συνδρομητική υπηρεσία με 9,99 λίρες τον μήνα που ονομάζεται Fitness+, η οποία προσφέρει προγράμματα προπόνησης και διαλογισμού.

Μέχρι τώρα, κάποιος χρειαζόταν ένα Apple Watch για να το χρησιμοποιήσει το Fitness+, αλλά τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα iPhone.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα υπάρχει η ίδια ανατροφοδότηση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο χωρίς το Αpple Watch, όπως οι θερμίδες που καίγονται και οι καρδιακοί παλμοί.

Επέκταση των ζωντανών δραστηριοτήτων

Μεγάλες αλλαγές παρατηρήθηκαν στην οθόνη κλειδώματος του iPhone, όταν κυκλοφόρησε η αναβάθμιση iOS 16 τον περασμένο μήνα, με τις ζωντανές δραστηριότητες να συγκαταλέγονται στις νέες προσθήκες. Πρόκειται για widgets που έχουν ως στόχο να παρέχουν ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο από ορισμένες εφαρμογές, αντί να στέλνουν μία σειρά από ξεχωριστές ειδοποιήσεις. Η σημερινή ενημέρωση καθιστά τα iPhone πιο προσιτά σε εφαρμογές εκτός Apple.

Ποιές οι νέες δυνατότητες των iPad

Όσον αφορά το iPad, τα νέα χαρακτηριστικά, όπως οι κοινές βιβλιοθήκες φωτογραφιών, είναι τα ίδια, αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα κατά παραγγελία.

Λειτουργεία υπολογιστή

Αυτό φέρνει μία βελτιωμένη πολυδιεργασία στο iPad, κάνοντάς το περισσότερο σαν φορητό υπολογιστή. Οι εφαρμογές μπορούν να αλλάζουν μέγεθος, να επικαλύπτονται και να μετακινούνται, όπως σε έναν παραδοσιακό υπολογιστή γραφείου. Μπορεί κάποιος να συνδέσει το iPad σε μία εξωτερική οθόνη, όπως ακριβώς και σε έναν υπολογιστή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εφαρμογή καιρού

Φαίνεται απίστευτο, αλλά όλο αυτό το διάστημα το iPad δεν είχε ποτέ ενσωματωμένη εφαρμογή καιρού όπως το iPhone. Αυτό επιτέλους αλλάζει σήμερα, φέρνοντας σχεδόν τον ίδιο σχεδιασμό που έχει και στο τηλέφωνο.

Βελτιωμένος γραφικός χαρακτήρας

Αν κάποιος έχει το Apple Pencil, η εφαρμογή σημειώσεων θα προσπαθεί από σήμερα να βελτιώσει το γραφικό χαρακτήρα του χρήστη. Αν κάποιος ενεργοποιήσει την επιλογή, η εφαρμογή θα κάνει τις γραπτές λέξεις να φαίνονται πιο καθαρογραμμένες.

Μία σειρά από τις τελευταίες προσθήκες του iPhone

Η ενημερωμένη έκδοση iPadOS 16 βασίζεται κυρίως στο iOS 16 και έτσι έρχεται με πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά, που απολαμβάνουν οι χρήστες iPhone από τον περασμένο μήνα.

Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα επεξεργασίας και διαγραφής κειμένων στην εφαρμογή μηνυμάτων, βελτιωμένες λειτουργίες εστίασης για το φιλτράρισμα ειδοποιήσεων από ορισμένες εφαρμογές και μια επανασχεδιασμένη εφαρμογή podcast.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή