Τετάρτη , 20 Οκτώβριος 2021

Ο Παππάς σε ακριτικά νησιά για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση

Σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας, για τη δια ζώσης παρακολούθηση υλοποίησης της δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας», περιοδεύει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

Τον υπουργό ΨΗΠΤΕ συνοδεύει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός. Τα δύο υπουργεία συνεργάζονται στενά στο πλαίσιο της υλοποίησης της παροχής δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο, ενώ σε ένα retweet του συντάχθηκε με τη δήλωση του υφυπουργού Ναυτιλίας ότι «οι νησιώτες αξίζουν την πλήρη στήριξή μας. Δεν θα βιώνουν πια τις αρνητικές συνέπειες της απομόνωσης».

Ο Ν. Παππάς συναντήθηκε επίσης με κατοίκους του νησιού των Λειψών που είναι ο πρώτος σταθμός, οι οποίοι του ανέπτυξαν τις δυσκολίες της καθημερινότητας μακριά από το κέντρο της χώρας.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς όπου θα ενημερώσει κατοίκους και φορείς για τη δράση του υπουργείου η οποία στοχεύει στη στήριξη των μόνιμων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στα νησιά της παραμεθορίου, στην αύξηση της διείσδυσης της ευρυζωνικότητας και του διαδικτύου σε κάθε γωνιά της χώρας, και γενικότερα στην ουσιαστική ενίσχυση του μόνιμου πληθυσμού των παραμεθόριων κυρίως νησιών της χώρας.

localStorage.clear();


Πηγή