Παρασκευή , 23 Σεπτέμβριος 2022

Προγραμματίζουν να φτιάξουν στο Διάστημα… φουσκωτό ξενοδοχείο

Μια ιδιωτική εταιρία των ΗΠΑ που συνεργάζεται εδώ και καιρό με τη NASA και τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εξέφρασε την πρόθεσή της να φτιάξει το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο της ανθρωπότητας που θα λειτουργήσει ως μόνιμη βάση εκεί πάνω.

Η Bigelow Aerospace ούτε άγνωστη είναι ούτε τυχαία, καθώς οι φουσκωτές κατοικίες της την έχουν κάνει διάσημη και μία μάλιστα εξ αυτών έχει προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό! Bigelow Expandable Activity Module (BEAM) λένε τη φουσκωτή αυτή επέκταση του Σταθμού, κάτι που άνοιξε προφανώς την όρεξή της.

Η Bigelow θέλει να φτιάξει μια σειρά από ιδιωτικά διαστημικά ξενοδοχεία που θα μπορούν να επισκέπτονται οι γήινοι, τώρα που θα ανοίξουν οι εμπορικές διαστημικές πτήσεις. Πρόσφατα μάλιστα ανακοίνωσε την ίδρυση ενός παραρτήματός της (Bigelow Space Operations – BSO) που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το πλάνο: «Με τον χρόνο, η Bigelow Aerospace θα κατασκευάσει έναν σταθμό, ο οποίος θα εκτοξευθεί με έναν πύραυλο που θα περιέχει κατά 2,4 φορές τον πεπιεσμένο όγκο ολόκληρου του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού», λένε στο ανακοινωθέν τους.

Και μέχρι το 2021 προγραμματίζουν μάλιστα να στείλουν δύο πρωτότυπα διαστημικά ενδιαιτήματα, τα B330-1 και B330-2, τα οποία «θα στεγάζουν ανθρώπους σε μόνιμη βάση και θα είναι οι μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες κατασκευές, γνωστές ως σταθμοί, για ανθρώπινη χρήση στο Διάστημα».

ilflfbaktatafnebeerer2

Το B330 είναι ένα σπίτι που εκτοξεύεται στο Σύμπαν και επεκτείνεται στο πλήρες μέγεθός του όταν τεθεί σε τροχιά. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της τεχνολογίας που κατέχει η Bigelow και την έχει κάνει γνωστή στον τεχνολογικό κόσμο.

Μετά την επέκτασή του στο Διάστημα, το B330 καλύπτει διαστάσεις 16,8×6,7 μέτρα, στεγάζοντας με άνεση έξι ανθρώπους. Όσο για το κόστος να νοικιάσεις ένα δωματιάκι εκεί πάνω, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Robert Bigelow, δήλωσε πως θα κυμαίνεται σε «χαμηλά εφταψήφια νούμερα».

Και μάλλον φτιάχνει τα ξενοδοχεία της πάνω στην ώρα, καθώς τόσο η SpaceX (Dragon) όσο και η Boeing (Starliner) έχουν υποσχεθεί να μεταφέρουν επιβάτες σε τροχιά μέχρι το 2019…

localStorage.clear();


Πηγή