Τετάρτη , 3 Ιούνιος 2020
Πώς θα αλλάξει τα κινητά ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm

Πώς θα αλλάξει τα κινητά ο νέος επεξεργαστής της Qualcomm

Κατά 25% γρηγορότερος από τον περσινό Snapdragon 855 μας λέει η Qualcomm πως είναι η νέα ναυαρχίδα της, ο Snapdragon 865.

Η εταιρία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες στην πρόσφατη παρουσίαση (Snapdragon Tech Summit) για το νέο τσιπάκι που θα αλλάξει τα smartphones, καθώς θα είναι διαθέσιμο στην επόμενη γενιά των Android συσκευών που καταφτάνουν του χρόνου.

Η Qualcomm υποσχέθηκε βελτιώσεις σε επίπεδο επιδόσεων, τεχνητής νοημοσύνης, φωτογραφίας και gaming.

Και το 5G δίκτυο είναι αυτό που τραβά τα βλέμματα, αν και πολλά νέα δεν υπάρχουν για την ώρα εδώ, καθώς η Qualcomm παρουσίασε ήδη το μόντεμ X55 πριν από μερικούς μήνες. Που είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο X50. Ο νέος επεξεργαστής υποστηρίζει πάντως όλες τις συχνότητες της νέας τεχνολογίας (και το πρωτόκολλο Wi-Fi 6).

Η βελτιωμένη ταχύτητα του 865 σημαίνει πως θα μπορεί να σηκώνει ό,τι κι αν κάνεις σε επίπεδο λειτουργίας. Εκεί που έδωσε όμως βάρος είναι η κάμερα, μέσω του νέου επεξεργαστή εικόνας Spectra 480, ο οποίος υποστηρίζει ταχύτητες «2 gigapixels ανά δευτερόλεπτο», εγκαινιάζοντας έτσι νέα χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες.

Τα κινητά που θα τον φορούν θα μπορούν να τραβούν φωτογραφίες 200 megapixels και να γράφουν βίντεο 8K. Υποστηρίζοντας ακόμα και τη λειτουργία Dolby Vision HDR, για πρώτη ποτέ φορά στον mobile κόσμο.

Ο 865 θα υποστηρίζει ακόμα και κινητά με ρυθμό ανανέωσης εικόνας (refresh rate) στα 144Hz, όσο δηλαδή και πολύ δυνατά μόνιτορ.

Τώρα πρέπει οι κατασκευαστές να τρέξουν και να εκμεταλλευτούν όλα όσα προσφέρει ο νέος επεξεργαστής. Πράγματα που ακόμα δεν υπάρχουν δηλαδή. Ο Snapdragon 865 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020…


Πηγή