Τετάρτη , 22 Μάρτιος 2023

Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα τα νέα iPhones

Παρουσιάστηκαν χθες, από την αίθουσα «Στιβ Τζομπς» των κεντρικών εγκαταστάσεων της Apple στην Καλιφόρνια, τα τρία νέα iPhones, καθώς και το νέο ρολόι του αμερικανικού κολοσσού τεχνολογίας.

Τα αποκαλυπτήρια αναμένονταν με πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο, ενώ είχαν κυκλοφορήσει διάφορες διαρροές το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες σε ένα μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκαν. Μάλιστα, λίγες ώρες πριν το event, η ίδια η Apple… φρόντισε να αποκαλύψει τα ονόματα των νέων συσκευών.

Αυτό που επίσης έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, είναι οι αντιδράσεις του κόσμου της τεχνολογίας τόσο για τα iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR όσο και για το Apple Watch. Φαίνεται ότι το τελευταίο ήταν αυτό που κέρδισε περισσότερο τις εντυπώσεις από τη χθεσινοβραδινή (για εμάς, στην Ελλάδα) παρουσίαση…

Στο βασικότερο που στάθηκαν σχεδόν όλοι σχετικά με τα τρία νέα iPhones, είναι οι τιμές τους. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ του εξωτερικού επισήμανε το γεγονός ότι η νέα σειρά είναι πιο ακριβή σε σχέση με την προηγούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο οικονομικό φετινό μοντέλο, το XR, είναι κατά 50 δολάρια ακριβότερο σε σχέση με το iPhone 8 του 2017. Όσο για το XS Max, είναι κατά 100 δολάρια πιο «τσιμπημένο» σε σχέση με το iPhone X, το μοντέλο-έκπληξη της περσινής παρουσίασης. Ακόμη και Μέσα που έχουν ως αντικείμενό τους την οικονομία, όπως το businessinsider.com, ασχολούνται με το ζήτημα.

Πολλά από τα Μέσα αυτά έχουν εμπλουτίσει τα άρθρα τους με tweets και memes, στα οποία εμφανίζονται έκπληκτοι άνθρωποι, οι οποίοι μόλις άκουσαν την τιμή του iPhone XS Max.

Κατά τα άλλα, ένα από τα πιο «δυνατά» από τα χαρακτηριστικά στα οποία στάθηκαν οι άνθρωποι της τεχνολογίας, είναι ο επεξεργαστής A12 bionic, που κάνει τις συσκευές ακόμη πιο γρήγορες. Είναι ενδεικτικό, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση, ότι τα τσιπάκια αυτά μπορούν να τρέξουν 5 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο.

Στα επιπλέον θετικά στοιχεία που εντοπίστηκαν, όπως ενδεικτικά καταγράφει το techradar.com, είναι και τα πολύ καλύτερα ηχεία των συσκευών, που προσφέρουν καλύτερο ήχο σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα. Επίσης, καλό «γκελ» έκαναν και οι νέοι χρωματικοί σχεδιασμοί των XS, με το χρυσό να ξεχωρίζει. Θετικό αντίκτυπο είχε και η χρωματική γκάμα για το XR. Μάλιστα, για το XR σχολιάστηκε θετικά και η οθόνη των 6,1 ιντσών. Η παρουσίαση από το cnet.com είναι ενδεικτική…

Διφορούμενες ήταν οι αντιδράσεις για το 6,5 ιντσών XS Max, καθώς για άλλους ήταν υπερβολικό το μέγεθος, καθώς «παραπέμπει πιο πολύ σε tablet» και για άλλους «έχει μια πολύ μεγάλη οθόνη, που επιτρέπει ακόμη καλύτερη παρακολούθηση ταινιών και βίντεο».

Στα «πλην», εκτός της τιμής, συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το XS δεν είχε κάτι διαφορετικό να παρουσιάσει στιλιστικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ενώ για το XR επισημαίνεται η έλλειψη διπλής οπίσθιας κάμερας, καθώς και το γεγονός ότι είναι σχετικά «παχύ».

Όσο για το Apple Watch Series 4, ο αντίκτυπος ήταν σαφώς καλύτερος. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσίαση του νέου γυροσκόπιου, το οποίο μπορεί να προειδοποιεί ακόμη και για τούμπες και αναλόγως σοβαρότητας της πτώσης να καλέσει για βοήθεια, όπως και η δυνατότητα να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Επίσης, άρεσε το δυνατό display του, αλλά και το γεγονός πως διαθέτει 30% μεγαλύτερη οθόνη, παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς πιο λεπτό σε σχέση με το Series 3.

localStorage.clear();


Πηγή