Τετάρτη , 15 Μάρτιος 2023
Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα το iPhone 12

Πώς υποδέχθηκε η τεχνολογική κοινότητα το iPhone 12

Παρουσιάστηκαν χθες, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, από τον Τιμ Κουκ και τους στενούς του συνεργάτες, τα τέσσερα νέα iPhones, το iPhone 12, το iPhone 12 mini, το iPhone 12 Pro και το iPhone 12 Pro Max, αλλά και το HomePod mini, ένα μίνι ηχείο που υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις ακουστικής.

Τα αποκαλυπτήρια, τα οποία φέτος λόγω κορονοϊού δεν έγιναν Σεπτέμβριο, αναμένονταν με πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο της τεχνολογίας, ενώ για ακόμη μια χρονιά οι διαρροές του προηγούμενου διαστήματος επιβεβαιώθηκαν, σχεδόν στον απόλυτο βαθμό: τόσο για το ότι θα αποκαλύπτονταν τέσσερα μοντέλα όσο και για το πέρασμα των smartphones της Apple στη 5G εποχή.

Η τεχνολογική κοινότητα αφιέρωσε αρκετό χρόνο, φαιά ουσία και εξίσου πολλά κείμενα για το iPhone 12 και τα… αδελφάκια του (μεγαλύτερα και μικρότερο). Αρκετοί είδαν με θετικό μάτι τις αλλαγές που έγιναν στις συσκευές, άλλοι όχι τόσο, ενώ τα πιο θετικά σχόλια απέσπασε πιθανότατα το iPhone mini, που ξεπέρασε τα… εμπόδια που ίσως έβαζε ο ίδιος ο αμερικανικός κολοσσός τα προηγούμενα χρόνια στα «μικρά» μοντέλα που λάνσαρε στην αγορά.

Φυσικά, άπαντες επικεντρώθηκαν στο πέρασμα της Apple στη 5G εποχή, κάτι που ναι μεν ήταν αναμενόμενο, αλλά πήρε λίγο χρόνο σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό, ενώ ειδικές αναφορές έγιναν και για την «ψυχή» της νέας σειράς smartphones, ο A14 Bionic, τον πρώτο επεξεργαστή παγκοσμίως κατασκευασμένο στα 5nm. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, πρόκειται για τον γρηγορότερο επεξεργαστή στον κόσμο.

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι δεν γίνεται και ιδιαίτερη ανάλυση πάνω στις δύο flagship συσκευές που αποκαλύφθηκαν, δηλαδή τα iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max.

Η Wall Street Journal στο δικό της άρθρο κάνει λόγο για μια σειρά smartphones με την πιο σημαντική αλλαγή σχεδιασμού τα τελευταία τρία χρόνια. Στέκεται στην υποστήριξη για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G υψηλής ταχύτητας, αλλά και στο μοντέλο “μίνι” για όσους θεωρούν ότι αυτά τα ολοένα και πιο μεγάλα κινητά τηλέφωνα δυσκολεύουν τους χρήστες στο κράτημα. Επίσης, επισημαίνεται ότι ένα πράγμα είναι σίγουρο: η Apple έκανε ένα σημαντικό βήμα ανανέωσης στα κινητά της τηλέφωνα αυτή τη χρονιά.

Από την πλευρά της, η ιστοσελίδα cnet.com εστιάζει στο ότι η σειρά 12 είναι η τελευταία πριν τα iPhones περάσουν… στην εφηβεία, έχοντας την πρώτη σημαντική ανανέωση σχεδιασμού από το 2017. Φέτος είναι στη διάθεση του κοινού περισσότερα μοντέλα και φυσικά η ασύρματη υποστήριξη 5G σε όλη τη σειρά. Μάλιστα, γίνεται ειδική αναφορά στο ασύρματο σύστημα φόρτισης MagSafe, που διευκολύνει τους χρήστες.

Το techradar.com δεν θα μπορούσε επίσης να μην εστιάσει στο 5G, το οποίο έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε συσκευές με Android, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα χρησιμοποιείται από iPhone και μάλιστα σε όλη του την γκάμα. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη σημαντική βελτίωση που έγινε στον τομέα της κάμερας, με τη νυχτερινή λήψη να γίνεται σαφώς καλύτερη.

Αντίθετα, η ιστοσελίδα digitaltrends.com δεν φάνηκε να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Στο άρθρο της κάνει λόγο για μια «σύγχυση» που προκαλείται στους υποψήφιους χρήστες, οι οποίοι -όπως τονίζεται- χάνονται στις λεπτομέρειες και όχι στη μεγάλη εικόνα. Η Apple ήταν πάντα καλή στο να δείχνειστον κόσμο πώς μπορεί να επωφεληθεί από τις νέες δυνατότητες, χωρίς να επικεντρώνεται σε αριθμούς και ακρωνύμια, αλλά για το iPhone 12 μπλοκαρίστηκε σε αυτήν τη λογική, παρά το γεγονός ότι αναμένονται κάτι πιο… δροσερό.

Θυμηθείτε σε έναν σχεδόν 12λεπτο βίντεο τη χθεσινή παρουσίαση:


Πηγή