Πέμπτη , 28 Οκτώβριος 2021
Ρώσοι βάζουν VR headsets σε αγελάδες για να είναι λιγότερο αγχωμένες

Ρώσοι βάζουν VR headsets σε αγελάδες για να είναι λιγότερο αγχωμένες

Ένα ιδιαίτερο πείραμα πραγματοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ρωσίας αποφασίζοντας να βάλει VR headsets σε αγελάδες.

Συγκεκριμένα, μέσω ειδικών headsets που ταιριάζουν στο πεδίο όρασης των αγελάδων θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους τους, δείχνοντάς τους όμορφα λιβάδια.

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν όντως πως το VR headset κάνει τη δουλειά του και το στρες σημείωσε πτώση. Τα αποτελέσματα της παραγωγής γάλακτος θα καταγραφούν σε μία πιο αναλυτική μελέτη. Η καλή συναισθηματική κατάσταση των ζώων έχει αποδειχτεί πως αυξάνει την παραγωγή, με πολλές φάρμες ανά τον κόσμο να προσπαθούν να προσφέρουν μία ήρεμη ατμόσφαιρα, αναπαράγοντας ακόμα και κλασσική μουσική. Αμερικανοί εγκαθιστούν περιστρεφόμενες βούρτσες για μασάζ, ενώ στην Ευρώπη ρομποτικά συστήματα εξασφαλίζουν τη μέγιστη κίνηση των ζωντανών στη φάρμα.

Το όλο πείραμα θα συζητηθεί στο έκτο Διεθνές Αγρο-βιομηχανικό Φόρουμ από εκπροσώπους του Υπουργείου και της Rusmoloko, της εταιρίας στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη φάρμα στην οποία πραγματοποιήθηκαν οι δοκιμές.


Πηγή