Τρίτη , 31 Ιανουάριος 2023

Ταγιάνι: Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Ευρώπη

«Τον σημαντικό και σπουδαίο ρόλο που παίζει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός στο σύνολο της ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Ο κ. Ταγιάνι επισήμανε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο λόγος για να επισκεφθεί κανείς την Ευρώπη».

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τις νέες θέσεις εργασίας που αναμένεται να προκύψουν στην ΕΕ τα επόμενα δέκα χρόνια, χάρη στον τουρισμό και αν αυτό θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα, απάντησε με βεβαιότητα πως ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι ένας τομέας που αποδίδει.

«Ο τουρισμός αποτελεί την πιο “βαριά βιομηχανία” της χώρας σας. Διαρκούσης της κρίσης, ο τομέας του τουρισμού είναι ιδιαίτερα αποδοτικός και λειτούργησε ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο ενάντια στην κρίση. Επομένως χρειάζεται να ενισχυθεί περαιτέρω ο τομέας αυτός στην Ελλάδα» σημείωσε.

Ο κ.Ταγιάνι δεν έκρυψε για άλλη μια φορά την αγάπη του για την Ελλάδα υπογραμμίζοντας: «Η χώρα σας είναι όμορφη και γνωστή. Διδάχτηκα για πολλά χρόνια αρχαία ελληνικά και γι’ αυτό αγαπώ τη χώρα σας».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι η Ελλάδα αποτελεί από μόνη της, ως τουριστικός προορισμός την αφετηρία, την είσοδο για τους επισκέπτες της Ευρώπης. «Είναι δυνατόν για κάποιον να αρχίσει να γνωρίζει την Ευρώπη ξεκινώντας από την Αθήνα» είπε, παραπέμποντας με αυτή τη δήλωση στην ανάγκη να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό brand και να υπάρχει ένα ενιαίο ευρωπαϊκό τουριστικό προϊόν με τη συνεργασία των κρατών-μελών.

Για τον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, είπε ακόμη ότι είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία του και ότι πρέπει να γίνουν δράσεις ενίσχυσης του.

«Δεν είμαι Έλληνας, αλλά ως Ευρωπαίος επιθυμώ να ασκήσω πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα όταν στη χώρα σας υπάρχουν πολυάριθμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι για τον λόγο αυτό απαιτείται πολλή δουλειά.

Σημειώνεται ότι με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργάνωσε στις Βρυξέλλες Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τον Τουρισμό.

localStorage.clear();


Πηγή