Δευτέρα , 8 Αύγουστος 2022

Τι καινοτόμο ετοιμάζεται να φέρει σύντομα η Huawei

Μέσα σε λίγα χρόνια η Huawei έχει πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προόδου και πλέον «παίζει μπάλα» σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο στη διεθνή αγορά. Άλλωστε, ο τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα έχει ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις smartphones, ενώ όλες οι κινήσεις της στον τομέα των «έξυπνων» κινητών -και όχι μόνο- δείχνουν ότι δεν μένει πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αλλά σε κάποια θέματα προπορεύεται και μάλιστα αρκετά.

Στο γεγονός αυτό στέκεται με δημοσίευμά της και η γερμανική Welt, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του CEO της Huawei, Ρίτσαρντ Γιου (Richard Yu). Όπως αναφέρει, η κάμερα των 40 MP στο P20 Pro προσφέρει τρεις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από ένα iPhone, ενώ γίνεται λόγος και για ένα νέο smartphone, που πρόκειται να λύσει το πρόβλημα ότι οι «οθόνες είναι μικρές». Μια νέα, δηλαδή, καινοτομία από την εταιρεία…

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες και teasers για αναδιπλούμενο «έξυπνο» κινητό από τη Samsung, το οποίο πιθανότατα θα έρθει στο επόμενο διάστημα. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Γιου πήγε το θέμα λίγο παραπέρα. Προανήγγειλε μια συσκευή -και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα- που θα μπορεί να αποτελέσει ένα… νέο κομπιούτερ.

«Θα υπάρξει και κάποια άλλη καινοτομία, εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη;», ρώτησε ο δημοσιογράφος του γερμανικού Μέσου. «Μα φυσικά», απάντησε ο CEO της Huawei. «Γιατί ακόμη χρησιμοποιούμε κομπιούτερ; Πιθανότατα επειδή το display του κινητού είναι πολύ μικρό. Αυτό θα το αλλάξουμε. Είναι δεδομένο ότι το display μπορεί να βγει εκτός συσκευής».

Και μετά την πρώτη… βόμβα, έριξε και τη δεύτερη. «Θα φτιάξει η Huawei τέτοιο smartphone;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση: «Ήδη δουλεύουμε σε αυτό. Δεν θα χρειαστεί καν να περιμένετε άλλον έναν χρόνο».

Εάν ληφθεί υπόψη ότι στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Mate 20 Pro στο Λονδίνο, κάποιοι ήδη ξεκίνησαν να υποψιάζονται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει εκεί. Όπως φαίνεται, η δέσμευση του Ρίτσαρντ Γιου, φέτος τον Μάρτιο στο Παρίσι, κατά την παρουσίαση των P20 και P20 Pro, ότι τα smartphones θα μπορούν να αναλάβουν σταδιακά κάποιες από τις εργασίες που γίνονται μόνο σε PC, μάλλον θα γίνει πράξη.

localStorage.clear();


Πηγή