Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024
Τι πρέπει να κάνεις για καλύτερες βιντεοκλήσεις

Τι πρέπει να κάνεις για καλύτερες βιντεοκλήσεις

Ο κορονοϊός μάς έχει κλείσει στο σπίτι και οι βιντεοκλήσεις είναι ο μόνος τρόπος να μιλάς και να βλέπεις τον άλλο.

Πόσο μάλλον όταν πρέπει να δουλέψεις στο σπίτι και δεν υπάρχει άλλη λύση για ένα ομαδικό meeting.

Το ίντερνετ έχει υποφορτωθεί όμως αυτές τις δύσκολες ώρες και τα πράγματα δεν λειτουργούν τόσο απρόσκοπτα όσο όταν δεν τα χρειαζόμασταν και τόσο.

Όποιο πρόγραμμα λοιπόν κι αν χρησιμοποιείς για ατομικές ή ομαδικές βιντεοκλήσεις, από το Skype, το Google Hangouts, το Viber και το Zoom ως και το Facebook Messenger ή το Android Messages, και από όποια συσκευή και αν τις κάνεις, είναι υποχρεωτικό να ελέγξεις το bandwidth.

Αν δεν θες πιξελιασμένες οθόνες και συνεχείς διακοπές στον ήχο δηλαδή, ειδικά σε βιντεοκλήσεις τριών ή και περισσότερων ανθρώπων, διασφάλισε ότι οι έξυπνες συσκευές του σπιτιού δεν γονατίζουν τη σύνδεση.

Όπως μας λέει το PC Mag, αν τα παιδιά παίζουν online, αν η σύζυγος είναι στο Netflix και το PC κατεβάζει μανιωδώς περιεχόμενο από το ίντερνετ, όλη αυτή η δραστηριότητα θα επηρεάσει καταλυτικά την ποιότητα της βιντεοκλήσης. Ή ακόμα και την ίδια τη δυνατότητά της.

Αφού ελέγξεις την ταχύτητα της σύνδεσής σου, ώστε να ξέρεις για τι πράγμα μιλάμε, και σιγουρευτείς πως κανείς δεν κλέβει το Wi-Fi σου, περιόρισε τη χρήση του ίντερνετ από τις άλλες συσκευές για μια πετυχημένη βιντεοκλήση.


Πηγή