Παρασκευή , 29 Σεπτέμβριος 2023

Το πρώτο άγαλμα που φιλοτέχνησε τεχνητή νοημοσύνη -Συνδύασε Μιχαήλ Αγγελο με Rodin [βίντεο]

Στο Tekniska Museet, το Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στη Σουηδία, αποκαλύφθηκε το πρώτο στον κόσμο γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Στο μοντέρνο αριστούργημα μηχανικής, που φέρει την επωνυμία «The Impossible Statue», αξιοποιούνται συλλογικά οι αισθητικές προσεγγίσεις πέντε θρυλικών γλυπτών, των Michelangelo, Rodin, Käthe Kollwitz, Takamura Kotaro και Augusta Savage.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενα γλυπτό ύψους 1,5 μ.

Το βάρους 500 κιλών και ύψους 1.5 μέτρων γλυπτό προέκυψε από συνεργασία της εταιρείας συμβούλων The A.I. Framework και της εταιρείας μηχανικών-μηχανολόγων Sandvik η οποία ειδικεύεται στην κοπή μετάλλων. «Μέσω αρμονικής ενσωμάτωσης τεχνητής νοημοσύνης και μηχανολογίας, με επιτυχία αναστήσαμε κάποιους από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παλαιότερων εποχών, δίνοντας νέα πνοή στη διαχρονική δεξιοτεχνία τους» είπαν από τη Sandvik. Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την ομάδα που δημιούργησε το έργο τέχνης, το «The Impossible Statue» είναι λαμπρό παράδειγμα των απίστευτων δυνατοτήτων που γεννιούνται όταν η σύγχρονη τεχνολογία συναντά την ανθρώπινη ευφυΐα.

«Αποστολή μας είναι να προσφέρουμε μια ευρύτερη κατανόηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας και να δώσουμε κίνητρο στην επόμενη γενιά να επιδιώξει καριέρα σε θέματα STEM. Για εμάς, το πρότζεκτ πληροί όλες τις προϋποθέσεις και είμαι ενθουσιασμένος που προσφέρω στους επισκέπτες μας την ευκαιρία να δουν το άγαλμα» είπε ο Peter Skogh, διευθυντής στο Tekniska Museet.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή