Τρίτη , 20 Σεπτέμβριος 2022

Το ρομποτικό σκυλί και οι τρομακτικές ανησυχίες στα social media

Η πάντα ασίγαστη Boston Dynamics έχει καταφέρει να μετατρέψει το αξιολάτρευτο μέχρι πρόσφατα ρομποτικό τετράποδό της σε σωστό εφιάλτη.

Γιατί αν μπορεί να ανοίγει ακόμα και πόρτες, τότε προφανώς και δεν υπάρχουν όρια στο τι θα μπορεί να κάνει, αν δεν μπορεί να τα κάνει ήδη.

Στο νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Boston Dynamics λοιπόν, βλέπουμε τη ρομποτική δημιουργία της να νικιέται εύκολα από τον άνθρωπο, μόνο που είναι μάλλον επειδή η ίδια το θέλει. Μιας και το υλικό παρουσιάζει «ένα τεστ για την ικανότητα του SpotMini να ανταποκρίνεται στις διακυμάνσεις ανοίγοντας και προχωρώντας μέσα από μια πόρτα».

Το ρομποτάκι λειτουργεί αυτόνομα και αναγνωρίζει τα αντικείμενα του κόσμου του, ανταποκρινόμενο ακόμα και στις «διακυμάνσεις» που του προκαλεί η ανθρώπινη παρέμβαση. Και διατηρεί φυσικά την ισορροπία του παρά τις πιέσεις που του επιφέρει ο ανθρώπινος… θηριοδαμαστής του.

Το νέο κατόρθωμα της Boston Dynamics έχει γεμίσει ωστόσο τους χρήστες των κοινωνικών μέσων με τρομακτικές ανησυχίες, καθώς πολλοί φοβούνται το πού μπορούν να φτάσουν κάποια στιγμή αυτά τα μαραφέτια με τις ειδικές ικανότητες. Μια ανησυχία που υποδαυλίζεται κιόλας από τις δηλώσεις της εταιρίας πως οι χειρισμοί του ανθρώπου δεν «εξαγριώνουν ή βλάπτουν το ρομπότ».

Αν το εξαγρίωναν τι θα γινόταν δηλαδή, θα έψαχνε εκδίκηση, αναρωτιούνται αμήχανα;

localStorage.clear();


Πηγή