Πέμπτη , 13 Αύγουστος 2020
Το drone της Αmazon που αλλάζει όλα τα δεδομένα έπιασε δουλειά

Το drone της Αmazon που αλλάζει όλα τα δεδομένα έπιασε δουλειά

Η Amazon αποκάλυψε το νέο τεχνολογικό στολίδι της, την τελευταία εκδοχή του drone της υπηρεσίας Prime Air, ένα υβριδικό αεροσκάφος ικανό να απογειώνεται και να προσγειώνεται κατακόρυφα, σαν ελικόπτερο, και να πετά σαν αεροπλάνο.

Η εταιρία υποσχέθηκε πως θα παραδίδει δέματα «στους προσεχείς μήνες», χωρίς να μπει ωστόσο σε λεπτομέρειες πού θα εμφανιστεί και σε τι παραδόσεις θα αφορά. Ο γενικός διευθυντής πάντως Jeff Wilke έδωσε έμφαση στις δικλείδες ασφαλείας της συσκευής: «Ξέρουμε πως οι πελάτες θα νιώθουν άνετα να παίρνουν τις παραγγελίες τους από drone μόνο αν το σύστημα είναι εξαιρετικά ασφαλές», χαρακτηρίζοντας το drone «τόσο σταθερό όσο και ένα επιβατικό αεροπλάνο».

Μεγαλόστομη προφανώς δήλωση για μια τεχνολογία που είναι ακόμα στα σπάργανα. Το μηχάνημα επιστρατεύει θερμικές κάμερες, ηχητικούς ανιχνευτές και άλλες προηγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης, ακόμα και αλγορίθμους μάθησης, ώστε να καταλαβαίνει αυτόματα τα εμπόδια και να μαθαίνει τις διαδρομές.

Ο σκοπός της υπηρεσίας Prime Air είναι να δημιουργήσει «πλήρως ηλεκτρικά drones που να μπορούν να πετάξουν για 15 μίλια και να παραδώσουν πακέτα κάτω από 2 κιλά σε πελάτες σε λιγότερο από 30 λεπτά». Κι αν αυτό το «κάτω από 2 κιλά» φαντάζει μικρό, η Amazon λέει πως αυτό το φορτίο εμπίμπει στο 75-90% των παραδόσεών της.

Μένει να το δούμε να πετά πάνω από τα κεφάλια μας…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή