Τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google

Με έναν τροχό έκπληξη στο doodle, η Google γιορτάζει τα 19α γενέθλιά της.

Η μηχανή αναζήτησης Google έκανε τα πρώτα της βήματα tον Ιανουάριο του 1996, ως μια ερευνητική απόπειρα από τους Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν όταν έκαναν και οι δύο το διδακτορικό τους στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Το 1997, ο Λάρρυ Πέιτζ, συνιδρυτής της Google, έφτασε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να κάνει το διδακτορικό του στην επιστήμη των υπολογιστών. Αυτός που ανέλαβε να του δείξει τα κατατόπια ήταν ο Σεργκέι Μπριν, ο άνθρωπος που θα συμπορευόταν μαζί του στη δημιουργία της Google.

Πήρε το όνομά της από τον αναγραμματισμό της λέξης Googol και τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100. Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του ίντερνετ.

Η Google, κλείνει σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, τα 19 της χρόνια και τα γιορτάζει σε πολλές χώρες του κόσμου με ένα μοναδικό doodle, καθώς ένας τροχός έκπληξη για τα γενέθλια της Google περιμένει όσους κάνουν αναζήτηση μέσα από τη μηχανή της Google.

Η Google αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών υπηρεσιών.

Το όνομα domain για την Google κατοχυρώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1997. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998, ιδρύθηκε σαν ιδιωτική εταιρεία και στις 19 Αυγούστου του 2004 έγινε η δημόσια εγγραφή της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Ο στόχος της ήταν να οργανώσει όλες τις πληροφορίες του κόσμου και να τις κάνει παγκόσμια διαθέσιμες. Έρευνες αγοράς έδειξαν ότι τον Απρίλιο του 2007, η Google Inc. ανέλαβε την πρωτοκαθεδρία ως η διασημότερη εταιρία παγκοσμίως. Και κάπως έτσι, σταδιακά εκτόπισε τη Microsoft Corp.

Η συνέχεια είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Η Google εξυπηρετεί σήμερα 4,5 δισ. χρήστες, σε 160 χώρες και σε 123 γλώσσες.

Η παγκόσμια μηχανή σήμερα γιορτάζει τα 19α γενέθλιά της και σας προσφέρει τη δυνατότητα να γυρίσετε τον τροχό και να αποκαλύψετε τις εκπλήξεις που σας έχει προσφέρει αυτά τα 19 χρόνια.

localStorage.clear();


Πηγή