Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Έλον Μασκ: Λέει ότι εξασφάλισε 46,5 δισ. δολάρια για να αγοράσει το Twitter

Ο Έλον Μασκ φαίνεται ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα για να αγοράσει το Twitter.

Ο CEO της Tesla εντείνει την προσπάθειά του για την εξαγορά του Twitter. Η πρόταση του Έλον Μασκ να αγοράσει την πλατφόρμα αντί 43 δισ. δολαρίων απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να αναζητεί τώρα χρηματοδότηση για την εξαγορά. Τώρα υποστηρίζει ότι βρήκε 46,5 δισ. δολάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως μεταδίδουν τα CBS και Bloomberg, ο Έλον Μασκ έχει επικοινωνήσει με συνεργάτες σε όλη τη Wall Street για να βρει τα χρήματα για τη συμφωνία.

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να γίνει ιδιωτική η εταιρεία αντί 54 δολαρίων ανά μετοχή, πάνω από την τρέχουσα τιμή της μετοχής της περίπου 45 δολάρια. Η προσφορά συνάντησε την αντίσταση ορισμένων επενδυτών και το διοικητικό συμβούλιο του Twitter απέτρεψε τον Έλον Μασκ να πάρει τον έλεγχο της εταιρείας.

Από πού έχει βρει τα χρήματα ο Έλον Μασκ

Σε μία νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο δισεκατομμυριούχος λέει ότι έχει 46,5 δισ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την προσφορά ύψους 54 δολαρίων ανά μετοχή. Η Morgan Stanley, η Bank of America και πολλές άλλες τράπεζες έχουν υποσχεθεί να του δανείσουν 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την κατάθεση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, ο Μασκ λέει ότι θα καλύψει μόνος του τα υπόλοιπα 21 δισ. δολάρια. Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του συνδέεται με μετοχές των Tesla και SpaceX.

«Επιδιώκει να διαπραγματευτεί μία οριστική συμφωνία για την απόκτηση του Twitter», αναφέρεται στην κατάθεση, «και είναι έτοιμος να ξεκινήσει αμέσως τέτοιες διαπραγματεύσεις».


Πηγή