Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Έτσι θα είναι το iphone 15 Ultra- H διαρροή και οι μεγάλες αλλαγές[βίντεο]

Mε κάποιες σημαντικές αλλαγές θα έρθει το iPhone 15 Ultra να ταράξει την αγορά, σύμφωνα με ένα βίντεο ομοιώματός του που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Οι οπαδοί της Apple μπορεί να έχουν την καλύτερη εικόνα του επόμενου smartphone της εταιρείας, του iPhone 15, τέσσερις μήνες πριν από την κυκλοφορία του.

Ένα νέο βίντεο φέρεται να δείχνει ένα ομοίωμα του iPhone 15 Ultra – το πιο ακριβό της επερχόμενης σειράς iPhone 15 που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν τω μεταξύ, ένα βίντεο του TikTok από τις αρχές του έτους υποτίθεται ότι έδειχνε επίσης ένα ομοίωμα του iPhone 15, αλλά το νέο βίντεο, που αναρτήθηκε στο YouTube στις 6 Μαΐου από το Unbox Therapy, αποκαλύπτει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή.

«Μου είπαν ότι έτσι θα μοιάζει», δήλωσε ο παρουσιαστής του Unbox Therapy, Λούις Χιλσεντέγκερ, ο οποίος συγκρίνει το νέο αντίγραφο με το αντίστοιχο περσινό iPhone 14 Pro Max.

Ο YouTuber αποκάλεσε τη νέα συσκευή «απίστευτη» και «ένα από τα πιο όμορφα μοντέλα που έχω κρατήσει ή κοιτάξει ποτέ». Δεν είναι σαφές από πού προήλθε το ομοίωμα ή ποιος του το έστειλε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι αλλαγές στο iPhone 15

Καθώς ο Youtuber συγκρίνει το ομοίωμα με το iPhone 14 Pro Max, αρχικά τα δύο δεν φαίνονται τόσο διαφορετικά -έχουν παρόμοιο στήσιμο κάμερας και τις ίδιες διαστάσεις- αλλά με περαιτέρω έλεγχο υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές.

Το ομοίωμα του iPhone 15 Ultra έχει μια «ματ» πίσω επιφάνεια, αντί για μια γλιστερή, γυαλιστερή επιφάνεια, και αυτό που μοιάζει με «βουρτσισμένες άκρες αλουμινίου».

Ο διακόπτης ελέγχου στο πλάι της συσκευής δεν είναι πλέον ένας διακόπτης που οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν, αλλά ένα κουμπί που πιέζεται προς τα κάτω.

Μια προηγούμενη διαρροή είχε ήδη υποδείξει ότι θα είναι το πρώτο iPhone χωρίς φυσικά κουμπιά στο πλάι, τα οποία χρησιμοποιούνται για την απενεργοποίηση της συσκευής, τον έλεγχο της έντασης του ήχου, τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης, την ενεργοποίηση της Siri και άλλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί για φυσικά κουμπιά που κινούνται, τα μοντέλα iPhone 15 θα έχουν κουμπιά αφής- εκείνα που παρέχουν απτικές αισθήσεις, όπως δονήσεις όταν οι χρήστες ασκούν πίεση με το δάχτυλό τους, πρότεινε η διαρροή.

Ωστόσο, το βίντεο στο Unbox Therapy δείχνει ότι τα φυσικά κουμπιά παραμένουν ακόμα στο ομοίωμα – υποδηλώνοντας ότι τα κουμπιά αφής μάλλον δεν θα έρθουν τελικά.

Επίσης, το πλαίσιο της συσκευής – το όριο μεταξύ της οθόνης και του πλαισίου – είναι «εξαιρετικά» λεπτό, ενώ υπάρχει θύρα φόρτισης USB-C αντί για θύρα Lightning.

O πόλεμος Apple-EE για τον φορτιστή USB-C

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές που αναμένεται ήδη να έρθει με το iPhone 15 θα είναι η έλλειψη θύρας Lightning για χάρη θύρας USB-C.

Η Apple έγινε νομικά υποχρεωμένη να εξοπλίσει όλα τα iPhone που πωλούνται στην ΕΕ με θύρες USB-C, λόγω της νομοθεσίας που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του περασμένου έτους και αποσκοπεί στη μείωση των ηλεκτρονικών αποβλήτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νόμος καθιστά τις υποδοχές USB-C – που χρησιμοποιούνται σήμερα από συσκευές με βάση το Android – την τυπική τεχνολογία φόρτισης στην ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι η Apple πρέπει να αντικαταστήσει τη δική της τεχνολογία φόρτισης Lightning, που διακρίνεται από τις οκτώ ακίδες της, με USB-C στις χώρες της ΕΕ.

Τεχνικά, η Apple εξακολουθεί να έχει την επιλογή να πωλεί iPhone που διαθέτουν θύρες Lightning σε χώρες εκτός ΕΕ – όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Αλλά αν αποφάσιζε να το κάνει αυτό, θα έπρεπε να κατασκευάσει δύο διαφορετικά σχέδια iPhone – ένα με θύρα USB-C για τις χώρες της ΕΕ και ένα με Lightning για τις χώρες εκτός ΕΕ.

Τελικά οι φήμες και οι διαρροές υποδηλώνουν ότι η Apple αποφάσισε να μην το κάνει αυτό – ενδεχομένως λόγω κόστους – και απρόθυμα έπρεπε να αγκαλιάσει πλήρως το USB-C.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το πιο ακριβό iPhone όλων των εποχών»

Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει high-end εκδόσεις του iPhone 15 με την ονομασία iPhone 15 Pro και iPhone 15 Ultra, μαζί με το κανονικό μοντέλο iPhone 15.

Αν και το νέο βίντεο δείχνει ένα ομοίωμα του iPhone 15 Ultra, τα φθηνότερα μοντέλα iPhone 15 αναμένεται να έχουν τα ίδια βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, επισημαίνει η Daily Mail σε δημοσίευμά της.

Διάφορες πηγές διχάζονται ως προς το αν οι τιμές για το iPhone 15 θα είναι υψηλότερες από προηγούμενα μοντέλα, αν και ορισμένες αναφορές αποκαλούν το iPhone 15 Ultra «το πιο ακριβό iPhone όλων των εποχών» με τιμή 2.900 δολάρια .


Πηγή