Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Φεστιβάλ Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας με ελεύθερη είσοδο

Φοιτητές, σπουδαστές, νεοφυείς ομάδες, επιχειρήσεις και κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας (XR Festival) την Πέμπτη 16 & την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 21:00, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το διήμερο XR Festival διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας, Ανάπτυξης και Αριστείας στην Εικονική και Επαυξημένη Πραγματικότητα, στο πλαίσιο του προγράμματος ολοκληρωμένων εφαρμογών eXtended Reality XR Cosmos και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, ξεναγήσεις σε AR/VRShowrooms και προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods) και εντυπωσιακές παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόγραμμα Εικονικής Πραγματικότητας «Το Εργαστήρι του Φειδία στην Ολυμπία» με κάσκες HMD (Head Mounted Display)

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μία πιστή αναπαράσταση του χώρου και του ξακουστού αγάλματος του Δία και γίνονται βοηθοί του γλύπτη. Από τις 17:00 – 21:00, με προκράτηση θέσης.

Προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods)

Στη δράση αυτή, ολιγομελή γκρουπ των 6 ατόμων βιώνουν μία εμπειρία επεκταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) και ομαδικής αλληλεπίδρασης. Από τις 17:00 – 21:00, με προκράτηση θέσης.

Το κοινό μπορεί να κάνει τηλεφωνική προκράτηση θέσεων στο 212 254 0000.


Πηγή