Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Αν μονίμως κρυώνετε ή ζεσταίνεστε, υπάρχει ένας… προσωπικός θερμοστάτης

Αν μονίμως κρυώνετε ή ζεσταίνεστε, υπάρχει ένας… προσωπικός θερμοστάτης

Πώς θα σας φαινόταν αν πατούσατε ένα κουμπάκι στον καρπό σας και ανεβοκατεβάζατε τη θερμοκρασία του σώματός σας;

Επιστημονική φαντασία; Όχι, απτή πραγματικότητα.

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2017, η Embr Labs υποσχόταν πως θα σύντομα θα είναι σε θέση να μας απαλλάξει από τη δέσμευση της εξωτερικής θερμοκρασίας. Ή τον συμβιβασμό για το πόσο πολύ θα δουλέψει το καλοριφέρ ή το κλιματιστικό.

Wave το λένε, μοιάζει με smart watch που φοράς ανάποδα και είναι εδώ για να ρυθμίζει τη σωματική θερμοκρασία του κατόχου. Με το πάτημα ενός κουμπιού, η συσκευή θερμαίνεται ή ψύχεται, μεταφέροντας τη νέα συνθήκη στο σώμα μας. Με ένα τρικ.

Το Wave ξεπέρασε μάλιστα τις χρηματοδοτικές φιλοδοξίες του στην πλατφόρμα Kickstarter κατά εξαψήφια νούμερα και πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους έναντι 299 δολαρίων (275 ευρώ).

Το Embr Wave ξεκίνησε ως project σε ένα παγωμένο εργαστήριο του MIT πριν από 7 χρόνια και ήταν ένα έργο μιας ομάδας φοιτητών που βαρέθηκαν να ξεπαγιάζουν. Βρήκαν έτοιμη μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και σύντομα είχαν στα χέρια τους ένα πρωτότυπο προϊόν.

Έπειτα από μερικά άρθρα στον τεχνολογικό Τύπο, η ομάδα των φοιτητών λάμβανε πια χιλιάδες email από κόσμο που το ζητούσε μανιωδώς.

Το Wave δεν αλλάζει φυσικά την εσωτερική μας θερμοκρασία, ξεγελά απλώς τον οργανισμό κάνοντάς τον να πιστεύει πως κάτι τέτοιο έλαβε μόλις χώρα. Με την αντίληψη και την πρόσληψη εξωτερικών ερεθισμάτων παίζει το gadget, σαν να βάζεις τα χέρια σου πάνω από τη φωτιά μια κρύα μέρα.

Και το εσωτερικό τμήμα του καρπού μας είναι το ιδανικό σημείο για τέτοιες ψευδαισθήσεις, καθώς η ευαισθησία του στη ζέστη και το κρύο είναι γνωστή στην επιστήμη.

Αλλά και στους γονείς. Όσοι μεγαλώνουν παιδιά, ξέρουν πως εκεί ακριβώς ελέγχουν πόσο ζεστό είναι το γάλα…


Πηγή