Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Αποκαλύφθηκε το γυάλινο «διαστημικό μπαλόνι» που ταξιδεύει τουρίστες πάνω από τη Γη [εικόνες & βίντεο]

Ο διαστημικός τουρισμός έχει αρχίσει να απογειώνεται, και μια ιαπωνική νεοφυής εταιρεία μόλις αποκάλυψε έναν νέο τρόπο για να φτάσετε εκεί.

Η Iwaya Giken είναι μια εταιρεία που ελπίζει να κάνει τα διαστημικά ταξίδια προσιτά σε όλους και όχι μόνο στους δισεκατομμυριούχους. Το γυάλινο διαστημικό μπαλόνι της δεν είναι όμως για λιγόψυχους.

Η κυκλική κάψουλα με δύο καθίσματα μοιάζει πολύ με τα «παιχνίδια» με σφεντόνα που βλέπετε στα λούνα παρκ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Keisuke Iwaya, αριστερά, Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας διαστημικής ανάπτυξης, Iwaya Giken, και ο Takayuki Hanasaka, Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος της JTB
Ο Keisuke Iwaya, αριστερά, διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας διαστημικής ανάπτυξης Iwaya Giken, και δεξιά ο Takayuki Hanasaka, ανώτερος διευθύνων σύμβουλος της JTB / Φωτογραφία: AP Photo/Eugene Hoshiko

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Keisuke Iwaya διαβεβαίωσε το πλήθος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο ότι το διαστημικό αερόστατο είναι πολύ ασφαλές και μια προσιτή επιλογή διαστημικών ταξιδιών.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι ασφαλές, οικονομικό και ευγενικό για τους ανθρώπους. Η ιδέα είναι να γίνει προσιτός ο διαστημικός τουρισμός για όλους».

Το διαστημικό αερόστατο λέγεται προς το παρόν ότι μπορεί να ανέλθει σε ύψος 15 μιλίων πάνω από τη Γη. Αυτό είναι περίπου το μέσον της στρατόσφαιρας, η οποία αποτελεί ένα στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας.

Αν και τεχνικά αυτό δεν είναι το Διάστημα -ανάλογα με το πώς ορίζετε τις παραμέτρους-, θα έχετε και πάλι μια υπέροχη θέα της Γης από αυτό το ύψος.

Ο Iwaya πιστεύει πως αυτό το διαστημικό μπαλόνι συνιστά ένα βήμα προς τον «εκδημοκρατισμό» των διαστημικών ταξιδιών, τα οποία επί του παρόντος προορίζονται σε μεγάλο βαθμό για δισεκατομμυριούχους.

Ο διευθύνων σύμβουλος εργάζεται για το έργο του διαστημικού αερόστατου από το 2012.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Keisuke Iwaya CEO της ιαπωνικής εταιρείας διαστημικής ανάπτυξης Iwaya Giken, παρουσιάζει μια διθέσια καμπίνα και ένα αερόστατο που σύμφωνα με την εταιρεία είναι ικανό να φτάσει περίπου στο μέσο της στρατόσφαιρας
Ο Keisuke Iwaya, CEO της ιαπωνικής εταιρείας διαστημικής ανάπτυξης Iwaya Giken, παρουσιάζει μια διθέσια καμπίνα και ένα αερόστατο που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ικανό να φτάσει περίπου στο μέσον της στρατόσφαιρας / Φωτογραφία: AP /Eugene Hoshiko

Οι τυχεροί επιβάτες του αερόστατου θα εκτοξεύονται ψηλότερα από όλα τα κανονικά αεροπλάνα, για να έχουν μια ωραία θέα της καμπύλης της Γης.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από περίπου 180.000 δολάρια. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει την τιμή σε δεκάδες χιλιάδες δολάρια αντί για εκατοντάδες.

Η Raita Naka, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων μιας ιαπωνικής νεοφυούς εταιρείας, της Iwaya Giken, κατεβαίνει από τη διθέσια καμπίνα
Η Raita Naka, επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της ιαπωνικής νεοφυούς εταιρείας Iwaya Giken, κατεβαίνει από τη διθέσια καμπίνα / Φωτογραφία: AP /Eugene Hoshiko

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εταιρεία δέχεται επί του παρόντος αιτήσεις για μια βόλτα με θέα στο Διάστημα. Οι αιτήσεις κλείνουν τον Αύγουστο και οι πέντε πρώτοι επιβάτες θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.

Οι πτήσεις θα πρέπει να γίνονται με διαφορά μιας εβδομάδας, αλλά θα εξαρτώνται από τον καιρό.


Πηγή