Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αποχωρεί το LinkedIn από τη Ρωσία

Αρνήθηκε να προχωρήσει στην εφαρμογή της απαίτησης της Ρωσικής Επιτροπής Εποπτείας Επικοινωνιών (Riskomnadzor), να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας και αποχωρεί.

Ο λόγος για το μέσο κοινωνική δικτύωσης LinkedΙn που ανακοίνωσε με επιστολή του, πως δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στην ρωσική αγορά.

Η Roskomnadzor δήλωσε ότι έλαβε σήμερα Τρίτη, εκ μέρους του αρμόδιου για θέματα δημόσιας πολιτικής αντιπροέδρου της εταιρείας LinkedIn Corporation, κ Πάμπλο Τσάβες σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι «Η εταιρεία δεν προτίθεται να παραβιάσει την ρωσική νομοθεσία επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην ρωσική αγορά».

Η Roskomnadzor, είχε καταχωρήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο στον κατάλογο των εταιρειών που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων δικαιούνται να έχουν προσωπικά δεδομένα και ξεκίνησε να μπλοκάρει τον ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2016.

Ο νόμος «Περί προσωπικών δεδομένων», ο οποίος υποχρεώνει τόσο τις ρωσικές όσο και τις ξένες εταιρείες να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα των Ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ στην Ρωσία της 1η Σεπτεμβρίου του 2015.


Πηγή