Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Αυτά τα γυαλιά είναι πράγματι… μαγικά

Μπορεί να μοιάζουν με απλά γυαλιά οράσεως, τα πράγματα όμως δεν είναι όπως δείχνουν.

Με χρηματοδότηση 135 εκατ. δολαρίων από την Amazon, την Intel και άλλους κολοσσούς της αγοράς, η καναδική Thalmic Labs άλλαξε το όνομά της σε North και έριξε στην αγορά τα smartglasses της που αποκαλεί Focals.

Αυτό που κάνουν ουσιαστικά είναι να ενσαρκώνουν το διαχρονικό όνειρο της Silicon Valley πως μια μέρα θα φοράμε προωθημένα τεχνολογικά γυαλιά που θα προβάλλουν κατευθείαν στο μάτι χρήσιμες πληροφορίες.

Και πράγματι αυτό κάνουν τα Focals, αντικαθιστούν εν μέρει το κινητό τηλέφωνο παρουσιάζοντας πάνω στη γυάλινη επιφάνεια ενημερώσεις, ειδοποιήσεις και άλλα πολλά. Θέλει να τα καταφέρει δηλαδή εκεί που απέτυχε η Google με το Google Glass της.

Εδώ το βάρος έχει πέσει βέβαια περισσότερο στο στιλ και την εμπειρία του χρήστη παρά στην πραγματική τεχνολογία, καθώς η North θέλει ο κόσμος να τα φορά στην καθημερινότητά του. «Δεν επικεντρωθήκαμε σε μονόκερους που πηδάνε πάνω από ουράνια τόξα ούτε σε τέρατα που βγαίνουν από τον τοίχο», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος Stephen Lake, «πρόκειται για ένα προϊόν που θα αποδειχτεί χρήσιμο για σένα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, κάθε μέρα».

Με τη «διάφανη, ολογραφική» οθόνη τους που είναι ενσωματωμένη στους φακούς, μόνο αυτός που τα φορά βλέπει τα δεδομένα που προβάλλονται. Τα Focals επικοινωνούν με iPhone και κινητά Android μέσω Bluetooth παρέχοντας ενημερώσεις από κοινωνικά δίκτυα, ειδοποιήσεις για γραπτά μηνύματα, πληροφορίες καιρού, στίγμα GPS και άλλα πολλά.

Και φορούν επίσης και το σύστημα ηλεκτρονικού βοηθού της Amazon, την περιβόητη Alexa. Όσο για το πώς λειτουργείς τα έξυπνα γυαλιά, ο όλος χειρισμός γίνεται μέσω ενός δαχτυλιδιού που φοριέται στο δάχτυλο (Loop). Και η θήκη μεταφοράς τους είναι ταυτοχρόνως και φορτιστής.

Ένα ζευγάρι των πλήρως εξατομικευμένων αυτών smartglasses κοστίζει βέβαια 999 δολάρια (880 ευρώ) και θα πρέπει να πεταχτείς μέχρι το Τορόντο του Καναδά ή το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μιας και η εταιρία σκανάρει το πρόσωπο του πελάτη ώστε να προσαρμοστεί απόλυτα ο σκελετός στο σχήμα του…

localStorage.clear();


Πηγή