Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Αυτό είναι το νέο PlayStation 5

Αυτό είναι το νέο PlayStation 5

Έπειτα από μία σχεδόν ώρα με ανακοινώσεις για τα παιχνίδια του PS5, η Sony αποκάλυψε τελικά το μαγικό κουτί.

Το PlayStation 5 είναι ασπρόμαυρο, ώστε να ταιριάζει με το νέο controller που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Στέκεται όρθιο και θα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις: μία με Blu-ray drive ανάλυσης 4K και μία χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου, καθώς θα είναι αποκλειστικά ψηφιακή (Digital Edition). Αυτή η δεύτερη εκδοχή είναι σημαντικά λεπτότερη από το στάνταρ μοντέλο.

Η αφαίρεση του οδηγού οπτικού μέσου σημαίνει μάλλον πως η Digital Edition του PS5 θα είναι και φτηνότερη, αν και η Sony κράτησε κλειστά τα χαρτιά της για τις τιμές.

Η Sony παρουσίασε απλώς τον σχεδιασμό κατά το live stream και δεν είπε τίποτα για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας ή την τιμή.

Σαν το Xbox Series X, το PS5 μπορεί να τοποθετηθεί κατακόρυφα ή οριζόντια κάτω από την τηλεόραση ή την οθόνη, καθώς η Sony έχει φτιάξει μια βάση που δουλεύει και με τους δύο προσανατολισμούς. Στο κουτί υπάρχουν επίσης θύρες USB-A και USB-C.

Η Sony παρουσίασε επίσης και μια σειρά από περιφερειακά για την παιχνιδομηχανή, στα οποία περιλαμβάνονται το DualSense charging station, μια νέα HD κάμερα, τα ασύρματα ακουστικά Pulse 3D και ένα media remote. Χωρίς τιμές ξανά, αλλά και χωρίς λέξη για το πότε θα βγουν στην αγορά.

Έπειτα πάντως από τόσους μήνες αναμονής, ξέρουμε τουλάχιστον πώς θα δείχνει. Το περιμένουμε κάποια στιγμή κοντά στις γιορτές του 2020 και γνωρίζουμε πως θα έχει στην καρδιά του τον οχταπύρηνο AMD Zen 2, αλλά και κάρτα γραφικών που θα βασίζεται στην AMD RDNA.

Η κονσόλα θα έχει επίσης και SSD δίσκο από τη Sony, ώστε να πέσουν οι χρόνοι φόρτωσης των παιχνιδιών. Ο SSD θα έχει χώρο 825GB και ταχύτητες 5.5GB/s. Όπως είναι γνωστό, όλα τα παιχνίδια θα πρέπει να φορτώνονται στον δίσκο.

Μέσα σε όλα, το PS5 θα υποστηρίζει ανάλυση 8K, 4Κ στα 120Hz, ακόμα και 3D ήχο…


Πηγή