Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Γιατί η Google θα διαγράψει χιλιάδες λογαριασμούς- Τι να κάνεις

Αν δεν έχεις συνδεθεί καιρό στον λογαριασμό σου στη Google καλύτερα να το κάνεις τώρα.

 

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η πρόσφατη ανακοίνωση της Google  ότι θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια, μία κίνηση που στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας και στην αποφυγή κινδύνων.

 

Ειδικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση, ότι δεν θα αρχίσει να διαγράφει τους λογαριασμούς μέχρι τον Δεκέμβριο, παρότι η πολιτική έχει τεθεί -ήδη- σε ισχύ. Σε ένα πρώτο στάδιο θα σταλούν πολλαπλές προειδοποιητικές ειδοποιήσεις στους χρήστες και εν συνέχεια σταδιακά θα πραγματοποιηθεί η εκκαθάριση των ανενεργών λογαριασμών. Οι πρώτοι λογαριασμοί που θα διαγραφούν είναι εκείνοι που μετά τη δημιουργία τους, δεν έγινε εκ νέου χρήση. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Google η αναβάθμιση γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι σε απειλές όπως το spam, το phishing  και το χακάρισμα.

Γιατί οι νέοι δεν εμπιστεύονται πια το Google σαν μηχανή αναζήτησης;

Από τη συγκεκριμένη ενέργεια ενδέχεται να επηρεαστεί όλο το Google Workspace, στο οποίο περιλαμβάνονται τα Gmail, Docs, Drive, Meet και Calendar, καθώς και το YouTube και το Google Photos. Τέλος, η αλλαγή πολιτικής ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google και όχι για εκείνους που προορίζονται για οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις. Για να  «σώσεις» τον λογαριασμό σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδεθείς στον λογαριασμό σου στην Google ή σε οποιαδήποτε υπηρεσία Google, να διαβάσεις ένα e-mail, να παρακολουθήσεις ένα βίντεο, να κάνεις μία αναζήτηση ή και να κατεβάσεις οποιαδήποτε εφαρμογή από το Google Play Store.


Πηγή