Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Ευρυ where» η νέα δράση για το δωρεάν ίντερνετ σε 72.000 φοιτητές

Με μηνιαία επιδότηση για την παροχή Ιντερνετ υποδέχεται στην ακαδημαϊκή ζωή η Πολιτεία τους πρωτοετείς φοιτητές. Τη δράση «ευρυ-where», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς» ανακοίνωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η σταδιακή επέκταση όλων αυτών των δράσεων.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας να φέρουμε εδώ σήμερα το αύριο για όλους. Θα φτάσουμε ως τα ακριτικά νησιά για το δωρεάν ίντερνετ» ανέφερε ο Νίκος Παππάς, διευκρινίζοντας ότι η επιδότηση (κάλυψη του 80% του κόστους της σύνδεσης για προγράμματα κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας και έως ποσό πέντε ευρώ) δεν θα καλύπτεται από τα χρήματα των φορολογουμένων αλλά από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

«Αυτή η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων» τόνισε από την πλευρά του ο Κώστας Γαβρόγλου. «Χθες έκλεισε ο κύκλος του 2017. Κι εμείς το θέμα που ανοίγουμε σήμερα είναι αυτό το φοιτητικής μέριμνας. Οι πόροι που δαπανώνται για σίτιση, μέσα μεταφοράς, στεγαστικό επίδομα και συγγράμματα, φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. Πρέπει να αυξηθούν αλλά κυρίως να ορθολογικοποιηθούν» πρόσθεσε.

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο πρόεδρος, Παναγιώτης Τσανάκας, σημείωσε ότι η επιδότηση θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται είτε για την υπάρχουσα σύνδεση που έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές είτε για νέα. Αυτοί οι τελευταίοι θα μπορούν να εγγράφονται σε μια ειδική πλατφόρμα και αφού θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα μπαίνουν στο πρόγραμμα σε συμβεβλημένα καταστήματα.

Ο στόχος είναι να έχουν εγγραφεί όλοι οι φοιτητές στο πρόγραμμα έως τον Οκτώβριο, ενώ σημειώνεται ότι πέρυσι, σε μια πρώτη εφαρμογή του προγράμματος, υπήρχαν εννέα πάροχοι και πάνω από 1.500 σημεία διανομής σε ολόκληρη τη χώρα. «Κάλω τους παρόχους να κάνουν καλύτερες προσφορές βάσει της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης» τόνισε ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου είπε πως ο στόχος είναι ανάλογες δράσεις να υπάρξουν και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ο υπουργός Παιδείας ρωτήθηκε, επίσης, εάν είναι έτοιμο το νέο εξεταστικό σύστημα για να τονίσει ότι αυτό που πρέπει να απασχολεί την κοινωνία και τα κόμματα, από τα οποία αναμένει τους προτάσεις τους, είναι το νέο λύκειο. Όπως σημείωσε μάλιστα η σχετική διαδικασία θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

localStorage.clear();


Πηγή