Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η αλλαγή στην πολιτική του YouTube για τους παραβάτες

Η αλλαγή στην πολιτική του YouTube για τους παραβάτες

Το YouTube εφαρμόζει μία νέα πολιτική από τη Δευτέρα, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την εξάπλωση προβληματικού περιεχομένου που συμπεριλαμβάνει παιδική πορνογραφία, βία και ρητορική μίσους στην πλατφόρμα.

Όπως αναφέρει το ABC News, με τη νέα πολιτική η εταιρεία απαλλάσσεται από το «σύστημα των τριών χτυπημάτων» (three strikes), που επέφερε διαφορετικές συνέπειες σε διαφορετικούς λογαριασμούς. Αντ’ αυτού η εταιρεία υιοθετεί μια σταθερή πολιτική για όλους τους χρήστες. Επιπλέον θα εφαρμόσει ένα σύστημα πρώτης ειδοποίησης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση.

«Προηγουμένως δεν επέφεραν όλες οι προειδοποιήσεις την ίδια τιμωρία στο κανάλι. Για παράδειγμα, τα πρώτα χτυπήματα στα βίντεο προκαλούσαν ένα πάγωμα 90 ημερών στο live streaming και τα δεύτερα είχαν ως αποτέλεσμα μια απαγόρευση δύο εβδομάδων στη φόρτωση νέων βίντεο. Ακούσαμε από πολλούς ότι αυτό προκαλούσε σύγχυση» ανέφερε η εταιρεία στην ανάρτησή της. «Τώρα όλες οι προειδοποιήσεις θα επιφέρουν την ίδια ποινή».

Αφού η προειδοποίηση θα έχει εκδοθεί, ένας κατά συρροή παραβάτης θα τιμωρείται με απαγόρευση μίας εβδομάδας φόρτωσης νέου περιεχομένου, που θα λήγει μετά από περίοδο 90 ημερών. Η δεύτερη προειδοποίηση στις 90 ημέρες θα έχει αποτέλεσμα ένα πάγωμα δύο εβδομάδων. Μετά την Τρίτη προειδοποίηση σε οποιαδήποτε 90ήμερη περίοδο το YouTube θα κλείνει το κανάλι.

Η ανακοίνωση της ενίσχυσης της κοινότητας του YouTube έρχεται μετά από πολλά περιστατικά καταστολής έκνομης δραστηριότητας στον ιστότοπο. Την περασμένη εβδομάδα το YouTube «καθάρισε» 400 κανάλια και δεκάδες εκατομμύρια σχόλια σχετικά με παιδική πορνογραφία και προσέλκυση σε παιδοφιλική δραστηριότητα.

«Έχουμε σαφή πολιτική απαγόρευσης αποκρουστικών περιεχομένων που ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο ανήλικους» τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Αναλάβαμε άμεση δράση σβήνοντας λογαριασμούς και κανάλια και αναφέραμε την όποια παράνομη δραστηριότητα στις Αρχές».

Το ίδιο έγινε και για βίντεο στην πλατφόρμα που παρείχαν σαφείς οδηγίες σε παιδιά για το πώς να αυτοκτονήσουν. «Δουλεύουμε σκληρά για να εξασφαλίσουμε ότι το YouTube δεν χρησιμοποιείται ώστε να ενθαρρύνει επικίνδυνες συμπεριφορές και έχουμε αυστηρούς κανόνες όσον αφορά βίντεο που προωθούν τον αυτοτραυματισμό. Συνεχώς κατεβάζουμε βίντεο και κανάλια που παραβιάζουν την πολιτική μας και μάλιστα πριν αυτά να έχουν views».

Το YouTube ωστόσο έχει δεχθεί κριτική από δημιουργούς που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για να τεκμηριώσουν μια παρουσία στο διαδίκτυο ή να κερδίσουν εισόδημα. Μερικοί αναφέρουν ότι είναι θύματα ψευδών κατηγοριών και άλλοι έχουν ζητήματα με τα πνευματικά δικαιώματα, όπως για παράδειγμα κριτικοί ταινιών που λαμβάνουν προειδοποιήσεις να κατεβάσουν τα κομμάτια των ταινιών που δημοσιεύουν και στις οποίες αναφέρονται, αλλιώς να πληρώσουν τα δικαιώματα στις εταιρείες παραγωγής.

Σε αντίστοιχη ερώτηση, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Επιτρέπουμε στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να έχουν αξιώσεις και προσπαθούμε να ταυτοποιούμε τα επίδικα κομμάτια, ώστε να αποδίδονται τα νόμιμα. Στηριζόμαστε στο ότι οι κάτοχοι διεκδικούν αυτά που όντως τους ανήκουν και στην ακρίβεια των συστημάτων και των ειδικών μας. Έχουμε ομάδες ανθρώπων που ερευνούν τις άδικες διώξεις και τα λάθη».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή