Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Μεγάλη ηλεκτρονική απάτη άπλωσε τα πλοκάμια της στην Ευρώπη

Η ΕΕ εγκαταλείπει το σχέδιο για πανευρωπαϊκό φόρο στους κολοσσούς του διαδικτύου

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εγκατέλειψαν σήμερα ένα σχέδιο να θεσπιστεί ένας πανευρωπαϊκός «ψηφιακός φόρος» για τις εταιρίες του διαδικτύου, καθώς κάποια κράτη-μέλη ήταν αντίθετα σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα η ρουμανική προεδρία της ΕΕ.

Στην εξέλιξη αυτή πιθανόν να αντιδράσουν θετικά κολοσσοί του διαδικτύου, όπως η Google της Alphabet Inc και η Facebook, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν μεταξύ αυτών στις οποίες θα επιβαλλόταν φόρος 3%. Ωστόσο, οι εταιρίες αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες με παρόμοιους φόρους που κάποια κράτη-μέλη, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και η Ισπανία, θεσπίζουν σε εθνικό επίπεδο.

Μιλώντας σε ανοικτή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο Ρουμάνος υπουργός Εουτζέν Τεοντόροβιτς δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τον φόρο παρά τις συνομιλίες μηνών, καθώς οι σκανδιναβικές χώρες και η Ιρλανδία συνεχίζουν να αντιτίθενται στη μεταρρύθμιση.

Δήλωσε ότι οι υπουργοί θα επικεντρώσουν τώρα τις προσπάθειές τους στο να πετύχουν μια κοινή θέση για τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης των κολοσσών του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο έως το 2020, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Reuters την περασμένη εβδομάδα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή