Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το mega-deal Microsoft με Activision Blizzard -Σημαντικό βήμα προς την ολοκλήρωση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε την εξαγορά της Activision-Blizzard από τη Microsoft.

Αν και η Κομισιόν εξέφρασε επιφυλάξεις για τη συμφωνία των 69 δισ. δολαρίων, δήλωσε ότι οι προσπάθειες της Microsoft να αποδείξει ότι δεν θα μονοπωλήσει τον χώρο του cloud gaming επηρέασαν την απόφασή της. Είπε, επίσης, ότι η συμφωνία θα αποτελέσει σημαντική βελτίωση για το cloud gaming σε σύγκριση με την τρέχουσα κατάστασή του, αν και η Microsoft θα πρέπει να τηρήσει ορισμένους όρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ΕΕ αναφέρει ότι διερεύνησε την εξαγορά και διαπίστωσε ότι, ενώ η Microsoft πιθανότατα δεν θα μπορούσε να βλάψει τις αντίπαλες κονσόλες με τη συγχώνευση, θα μπορούσε ενδεχομένως να εκτοπίσει άλλες υπηρεσίες cloud gaming και να κυριαρχήσει στην αγορά των PC. Σημείωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι η παρακράτηση του Call of Duty από το PlayStation θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη, καθώς «είναι λιγότερο δημοφιλές στον ΕΟΧ από ό,τι σε άλλες περιοχές του κόσμου και είναι λιγότερο δημοφιλές στον ΕΟΧ εντός του είδους του σε σύγκριση με άλλες αγορές».

Τα διορθωτικά μέτρα της Microsoft

Τα διορθωτικά μέτρα που πρότεινε η Microsoft και τα οποία αποδέχθηκε η Επιτροπή ήταν μια δωρεάν άδεια για τους καταναλωτές του ΕΟΧ να μεταδίδουν τα παιχνίδια της Activision που κατείχαν σε οποιαδήποτε υπηρεσία cloud gaming και μια αντίστοιχη άδεια για τους παρόχους cloud να επιτρέπουν στους εν λόγω καταναλωτές να μεταδίδουν τα παιχνίδια τους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα μέτρα αυτά διασφαλίζουν ότι οι παίκτες που αγοράζουν παιχνίδια της Activision-Blizzard-King «έχουν το δικαίωμα να μεταδίδουν τα παιχνίδια αυτά με οποιαδήποτε υπηρεσία cloud streaming της επιλογής τους και να τα παίζουν σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα».

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα μέτρα αυτά θα συμβάλουν στην ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάπτυξης στον χώρο του cloud, ενώ έλαβε θετικά σχόλια και από τους παρόχους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, αναμένεται να εξαλειφθούν οι ανησυχίες κατά του ανταγωνισμού που είχε εγείρει η συγχώνευση.


Πηγή