Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Η ντουζιέρα που εξοικονομεί το 65% του νερού για ένα μπάνιο

Η ντουζιέρα που εξοικονομεί το 65% του νερού για ένα μπάνιο

Η Nebia συστήθηκε στον κόσμο προσφέροντας το «ντουζ του δισεκατομμυριούχου», όπως το αποκαλούσε χαρακτηριστικά, κάτι που έγινε ανάρπαστο στα στελέχη της Silicon Valley.

Το startup που έχουν χρηματοδοτήσει κυριολεκτικά όλοι ξαναχτύπησε λοιπόν με μια φτηνότερη εκδοχή του Nebia Spa Shower, όχι όμως και χειρότερη. Με την αθρόα οικονομική υποστήριξη του Τιμ Κουκ της Apple αλλά και του απλού κόσμου, καθώς βγήκε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter ζητώντας 100.000 δολάρια και παίρνοντας μέχρι στιγμής πάνω από 1,3 εκατομμύρια, το Nebia Spa Shower 2.0 θέλει να μεταμορφώσει το καθημερινό μπάνιο σε εμπειρία νερού.

Ο πλανήτης έχει εξοικονομήσει πάνω από 100 εκατ. γαλόνια νερού από το 2014, όταν πρωτοκυκλοφόρησε η Nebia την καινοτόμα ντουζιέρα-σπα της, κι αυτό υπόσχεται πως είναι μόνο η αρχή. Όσο για το σπίτι μας, το σύστημα σώζει κάπου 20.000 γαλόνια νερού τον χρόνο (75.000 λίτρα)!

Τι τόσο φοβερό κάνει όμως η Nebia; Σε ραίνει με νερό με πρωτόγνωρο τρόπο, εξοικονομώντας ταυτοχρόνως 65% νερού σε ένα ντουζ 10 λεπτών! Τόσο το τηλέφωνο χειρός όσο και η ντουζιέρα σε ψεκάζουν «με εκατομμύρια μικροσκοπικές σταγόνες που έχουν 10 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια από τη συνηθισμένη ντουζιέρα». Η Nebia εκτιμά πως με το σύστημά της θα εξοικονομηθεί άλλο 1 δισ. γαλόνια νερού στα επόμενα 2 χρόνια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υδάτινο νέφος που τυλίγει το σώμα και χαρίζει ασύγκριτη εμπειρία στο σώμα και το κεφάλι. Το πρώτο Nebia Spa Shower είχε χρηματοδοτηθεί από τον κόσμο με 3 εκατ. δολάρια και κανείς δεν έκλαψε τα λεφτά του.

Το Nebia 2.0 θα βγει σε δύο ματ χρώματα, μαύρο και ασημί, και η τιμή του στην αγορά θα κυμαίνεται στα 380 ευρώ (429 δολάρια). Το καλύτερο ντουζ του κόσμου έγινε μόλις καλύτερο, έτσι το χαρακτήρισε ο Τιμ Κουκ αλλά και πλήθος τεχνολογικών ιστοσελίδων και εφημερίδων (Wired, CNET, Polular Mechanics, Time, Times κ.λπ.)…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή