Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η σειρά Huawei P20 έβαλε νέα στάνταρ στη φωτογραφία των smartphones

Σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Παρίσι, στις 27 Μαρτίου, η Huawei παρουσίασε τη νέα της σειρά smartphones, P20. Τα Huawei P20 Pro και P20 κατέλαβαν την κορυφή στη βαθμολογία του DxOMark, επιβεβαιώνοντας τα  υψηλά στάνταρ της Huawei στον τομέα της φωτογραφίας.

Ωστόσο, εκεί που σχεδόν όλοι έμειναν με ανοικτό το στόμα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης από τον Richard Yu, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Huawei Consumer Business Group, ήταν όταν ανακοινώθηκε πως η βαθμολογία της ναυαρχίδας της εταιρείας στα «έξυπνα» τηλέφωνα, το P20 Pro, ήταν κατά δέκα μονάδες υψηλότερη σε σχέση με τον μέχρι πρότινος κυρίαρχο.

Το P20 Pro θέτει τους δικούς του κανόνες στη φωτογραφία. Η συσκευή, που είναι εξοπλισμένη με την πρώτη τριπλή κάμερα στον κόσμο, δεν προσφέρει απλώς στους χρήστες μία νέα προοπτική, αλλά δημιουργεί μια ολοκαίνουρια τάση στη φωτογραφία στα smartphones. Οι άνθρωποι της Huawei έκαναν λόγο για επανάσταση που έφερε η σειρά P20, εστιάζοντας σε δύο σημεία: την καινοτομία στο hardware και τους προηγμένους αλγόριθμους και με μια ματιά στις δυνατότητες που προσφέρει η συσκευή, διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπερβάλουν.

huawei1

Το κορυφαίο σύστημα κάμερας σε ένα smartphone

Βασικό «όπλο» της συσκευής αποτελεί η πρωτοποριακή τριπλή κάμερα του P20 Pro, στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέρνα smartphones. Η Huawei συνεργάζεται σταθερά με τη Leica τα τελευταία χρόνια, έχοντας κυκλοφορήσει smartphones που προσέφεραν κορυφαίες επιδόσεις στη φωτογραφία. Οι συγκεκριμένες συσκευές δεν απέσπασαν απλώς τους επαίνους των κριτικών, αλλά έχουν αγαπηθεί διαχρονικά και από τους χρήστες.

huawei2huawei παρίσι

Το P20 Pro είναι εξοπλισμένο με έναν εντυπωσιακό έγχρωμο (RGB) αισθητήρα ανάλυσης 40 MP που λειτουργεί συνδυαστικά με φακό 27 mm, διαφράγματος f/1.8 για ρεαλιστική αποτύπωση ακόμα και των μικρότερων λεπτομερειών, έναν μονόχρωμο αισθητήρα στα 20 MP πλαισιωμένο από φακό 27 mm, διαφράγματος f/1.6 για λήψεις με διαχρονική γοητεία και τον πρώτο αισθητήρα της αγοράς στα 8 MP με μεγάλο ζουμ, που προσφέρει στη συσκευή 3x οπτικό ζουμ και 5x υβριδικό ζουμ (διατίθεται επίσης και 10x ψηφιακό ζουμ).

Η εκλεπτυσμένη τεχνολογία που ενσωματώνει το P20 Pro, συνδυάζει τα δεδομένα εικόνας των 40 MP σε μία ενιαία πληροφορία ανάλυσης 10 MP. Η μέθοδος αυτή δημιουργεί στην πράξη εικόνες με μέγεθος pixel 2μm, οι οποίες ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την κορυφαία ευαισθησία στο φως και το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Το P20 Pro υποστηρίζει ISO έως και 102400 σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, κάτι που όχι απλά είναι μοναδικό στον χώρο των smartphones, αλλά συναντάται μόνο στα ακριβότερα και τελευταίας τεχνολογίας μοντέλα ψηφιακών καμερών.

Για να διατηρήσει τις επιδόσεις της σειράς P20 στα υψηλότερα επίπεδα ακόμα κι όταν η λήψη γίνεται κόντρα στο φως, η Huawei εξόπλισε τις συσκευές με μεγάλους αισθητήρες υψηλής φωτοευαισθησίας, βελτιώνοντας έτσι την ευαισθησία στο φως σε κάθε τους τμήμα. Έτσι, η συσκευή ξεκινά τη σύνθεση κάθε HDR φωτογραφίας με τον επεξεργαστή εικόνας του (ISP) να χρησιμοποιεί τα αρχεία RAW και «καίει» τις εικόνες πριν καν γράψει τα αρχεία στη μνήμη.

Αυτή η διαδικασία προσφέρει λήψεις κατά πολύ ανώτερες σε σχέση με εκείνες των ανταγωνιστικών μοντέλων.

huawei3 huawei4

Η Huawei ενίσχυσε σημαντικά τις δυνατότητες ζουμ των νέων της smartphones, δίνοντας… προίκα στο P20 Pro με 3x ζουμ και 5x υβριδικό ζουμ. Οι κάμερες διπλού φακού «ζουμάρουν» σε επίπεδα μικρότερα του 3x με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ο μονόχρωμος αισθητήρας καταγράφει πληροφορίες για τις λεπτομέρειες και τον τόνο της εικόνας, ενώ την ίδια στιγμή, ο έγχρωμος είναι «υπεύθυνος» για τα χρώματα. Τα δεδομένα από τους δύο αισθητήρες συνδυάζονται, για να δημιουργήσουν την τελική εικόνα. Η διαδικασία αυτή προσφέρει ανώτερης ποιότητας αποτελέσματα σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο φίλτρου Bayer.

Για οτιδήποτε πέραν του επιπέδου ζουμ 3x, επιστρατεύεται ο τρίτος αισθητήρας. Μάλιστα, ακόμη και στο επίπεδο ζουμ 5x, το P20 Pro μπορεί να αποτυπώσει άψογα τα πραγματικά χρώματα των αντικειμένων, καθώς επίσης και να παρουσιάσει με ακρίβεια λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά και τα μάτια.

huawei8

Εκτός της παραδοσιακής λειτουργίας αυτόματης εστίασης 4-σε-1 (LDAF, PDAF, CDAF και εστίαση βάθους πεδίου), οι κάτοχοι των συσκευών της σειράς P20 έχουν πλέον ακόμη μία ακόμα επιλογή: τη 4D εστίαση πρόβλεψης. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, δίνει τη δυνατότητα για ακριβή και έγκαιρη ακολούθηση των κινήσεων κάθε αντικειμένου, προκειμένου οι χρήστες να το αποτυπώσουν κάθε στιγμή.

Χάρη στη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση κλείστρου (1/900 δευτερόλεπτα) το P20 Pro «αιχμαλωτίζει» με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες του αντικειμένου. Στη σύγκριση των φωτογραφιών από τις συσκευές Α και Β, φαίνεται ότι στην πρώτη περίπτωση τα μαλλιά της γυναίκας έχουν πέσει κάτω -μία σαφής ένδειξη καθυστέρησης κλείστρου. Επιπρόσθετα, η έκθεση της μπλούζας της είναι υπερβολική. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν παρατηρείται μόνο καθυστέρηση κλείστρου, αλλά και ανακρίβειες στα χρώματα. Τέτοια θέματα, όμως, με το Huawei P20 Pro δεν θα έχει ο χρήστης του…

huawei10 huawei11

Η σειρά P20 είναι εξοπλισμένη με κάμερα πρόσοψης 24 MP με φακό διαφράγματος f/2.0. Χάρη σε έναν προηγμένο αισθητήρα εικόνας BSI CMOS, αλλά και έναν δεύτερο, ο οποίος εστιάζει στη θερμοκρασία των χρωμάτων -και με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης- το P20 Pro μπορεί να προσαρμόσει τον τόνο του δέρματος στον φωτισμό. Ακόμη και κόντρα στο φως είναι σε θέση να χαρίσει ένα άρτια φωτισμένο πρόσωπο.

Ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που γνωρίζει τα πάντα για τη φωτογραφία

Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν μόνο τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και συχνά αγνοούν ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις της μηχανής τους για την κάθε λήψη. Για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών, αλλά και να βοηθήσει τους καταναλωτές σε καλύτερες λήψεις, η Huawei δημιούργησε τον έξυπνο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης (Master AI).

huawei12

Η κινέζικη εταιρεία ανέπτυξε μία μηχανή προτάσεων, που είναι σε θέση να διαβάζει τα δεδομένα της κάμερας σε πραγματικό χρόνο. Με χρήση τεχνολογιών αναγνώρισης σκηνής και προσώπου, καθώς και μια σειρά άλλων επιλογών, η συσκευή μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, παρουσιάζοντάς τις στον χρήστη. Οι επιλογές του τελευταίου καταγράφονται και αποστέλλονται στην προαναφερθείσα μηχανή, δημιουργώντας έτσι έναν βρόχο ανάδρασης. Μαθαίνοντας διαρκώς από τις επιλογές και τις κινήσεις του χρήστη, η μηχανή μπορεί να αυτορυθμιστεί και να επιβάλλει στην κάμερα ρυθμίσεις, οι οποίες να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του.

«Εξαφανίζει» τις θολές φωτογραφίες, υπέροχες νυχτερινές λήψεις

Η έκθεση μίας φωτογραφίας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ταχύτητα του κλείστρου, το μέγεθος του διαφράγματος και η ευαισθησία (ISO). Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Η σειρά P20 εφαρμόζει μία ολοκαίνουρια τεχνολογία ονόματι AIS (σταθεροποίηση εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης ή AI Image Stabilization) στη λειτουργία νυχτερινών λήψεων, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες, επεκτείνοντας την έκθεση ακόμα και μέχρι και τα έξι δευτερόλεπτα, ενώ το κινητό εξακολουθεί να βρίσκεται στο χέρι του χρήστη.

huawei6

Το smartphone χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει κάθε στοιχείο της εικόνας, αναγνωρίζοντας σχήματα και περιγράμματα, για να προσφέρει λήψεις με χρόνο έκθεσης τεσσάρων δευτερολέπτων. Με τη βοήθεια των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και των φίλτρων του έξυπνου βοηθού, το σύστημα είναι σε θέση να διορθώσει τις θολές ή κουνημένες λήψεις και να χαρίσει την τέλεια νυχτερινή λήψη. Είτε πρόκειται για την απόλυτη ερημιά, είτε για μια νυχτερινή αγορά που σφύζει από ζωή, η σειρά Huawei P20 προσφέρει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, φέρνοντας την επανάσταση στη νυχτερινή φωτογραφία.

Λειτουργία πορτρέτου με 3D εφέ φωτισμού

Η σειρά P20 διαθέτει μία ολοκαίνουρια λειτουργία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες για προσθήκη 3D εφέ φωτισμού στα πορτρέτα τους, μέσω της χρήσης τρισδιάστατης μοντελοποίησης σε πραγματικό χρόνο, για την εξομοίωση στουντιακού επιπέδου φωτισμού και πάντα βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη. Όλες οι κάμερες της συσκευής υποστηρίζουν πλήθος διασκεδαστικών εφέ φωτισμού, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να τα προσαρμόσουν, είτε κατά τη χρήση της κάμερας, είτε κατά την επεξεργασία της εικόνας.

Όταν η συσκευή αντιληφθεί ότι μία φωτογραφία έχει οριζόντιο προσανατολισμό, η τεχνητή νοημοσύνη θα προτείνει στον χρήστη να την περιστρέψει. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει τα πρόσωπα μίας ομαδικής φωτογραφίας και να συστήσει τρόπους για την επίτευξη του βέλτιστου καδραρίσματος.

Επίσης, χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και τις ικανότητες του επεξεργαστή Kirin 970, η σειρά P20 μπορεί να αναγνωρίσει διάφορα σενάρια και να βοηθήσει τους χρήστες με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να βελτιστοποιήσει εστιασμένες εικόνες με κείμενο για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Το νέο P20 Pro είναι σε θέση να επιλέξει τις καλύτερες ρυθμίσεις κάμερας για κάθε σκηνή και να συνδυάσει τα δεδομένα τριών αισθητήρων εικόνας, με έναν προηγμένο αλγόριθμο επεξεργασίας Αυτό σημαίνει ότι ξεπερνά τον ανταγωνισμό με κάθε τρόπο και πιάνει κορυφή στις επιμέρους βαθμολογίες φωτογραφίας και βίντεο. Επίσης, τα εφέ ζουμ και bokeh αποδίδουν εκπληκτικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Με άλλα λόγια, η αγορά ενός P20 αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν τις καλύτερες κάμερες στο smartphone τους.

huawei9huawei παρίσι huawei παρίσι huawei παρίσι

localStorage.clear();


Πηγή