Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η συσκευή που δουλεύει με τη δύναμη του μυαλού

Η συσκευή που δουλεύει με τη δύναμη του μυαλού

Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμα σαφές πόσο ρόλο ετοιμάζεται να παίξει η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα στις μέρες μας, η NextMind δέχεται ήδη προπαραγγελίες για ένα gadget που έρχεται από το μέλλον.

Μια «νοητική συσκευή», όπως τη λέει, που σου επιτρέπει να ελέγχεις αποκλειστικά με τη σκέψη gadgets εικονικής πραγματικότητας!

Το Dev Kit της NextMind προσφέρει αλληλεπίδραση εγκεφάλου και υπολογιστή, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, και δεν υπόσχεται μόνο, αλλά πράττει. Γι’ αυτό και έφυγε από την πρόσφατη έκθεση τεχνολογίας CES 2020 με βραβείο καινοτομίας. Αλλά και με χιλιάδες στόματα διάπλατα ανοιχτά.

Πρόκειται για μια συσκευή που ελέγχεται με το μυαλό και απλοποιεί κατά πολύ τη λειτουργία των VR headsets, καθώς δεν χρειάζονται πια φυσικά κουμπιά για να λειτουργήσουν.

Η NextMind μας λέει πως η μαγική συσκευή της είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, παρουσίασε ωστόσο ένα λειτουργικό πρωτότυπο στη CES, το οποίο θα αρχίσει να πουλά σύντομα. Κάτι που σημαίνει πως το προϊόν έχει μπει στην τελική του φάση.

Πώς δουλεύει; Προσαρμόζεται στα υπάρχοντα VR και AR συστήματα και με μια συστοιχία υπερεξελιγμένων ηλεκτροδίων διαβάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα, την οποία μετατρέπει μέσω αλγορίθμων σε εντολές που κατανοεί ο κόσμος των υπολογιστών.

Πρόκειται πραγματικά για τεχνολογία που αλλάζει όλα τα δεδομένα και η λίστα με τις προπαραγγελίες έχει μάλιστα κατακλυστεί, καθώς την περιμένουν πολλοί πώς και πώς. Το Dev Kit κοστίζει 399 δολάρια (360 ευρώ) και θα κυκλοφορήσει κατά το δεύτερο μισό του 2020.

«Η επαναστατική αυτή τεχνολογία αντιπροσωπεύει το νέο σύνορο στην αλληλεπίδραση ανθρώπου-μηχανής», είχε δηλώσει τον Νοέμβριο του 2019 ο Sid Kouider της NextMind. Οι αισθητήρες της συσκευής συλλέγουν δεδομένα από τα ηλεκτρικά σήματα του οπτικού φλοιού και μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης τα μετατρέπουν σε εντολές για τη συνδεδεμένη συσκευή.


Πηγή