Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η φωνητική εντολή στο iPhone για τα κακώς κείμενα της αστυνομίας

Η φωνητική εντολή στο iPhone για τα κακώς κείμενα της αστυνομίας

Φτάνει να πεις «Έι, Siri, με σταμάτησε η αστυνομία» για να ξεκλειδώσεις μια σειρά γεγονότων, για καλό ή για κακό.

Όσο οι διαμαρτυρίες για αστυνομική αυθαιρεσία πληθαίνουν στις ΗΠΑ, ο κόσμος θυμήθηκε και πάλι μια σωτήρια δράση που μπορεί να σε ξεμπλέξει από μια άβολη κατάσταση.

Είναι μια δουλειά του Robert Petersen από το 2018 και δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προγραμματάκι που δουλεύει με τον ψηφιακό βοηθό Siri. Όταν το κατεβάσεις δωρεάν και το φορτώσεις στο iPhone, το μόνο που χρειάζεται πλέον να κάνεις είναι να πεις «Hey Siri, I’m getting pulled over» (με σταμάτησε η αστυνομία).

Το κινητό σταματά να κάνει ό,τι έκανε, κάνοντας την οθόνη να μοιάζει σβηστή και κλείνοντας οποιαδήποτε μουσική, και αρχίζει να καταγράφει ήχο και εικόνα από την μπροστινή κάμερα. Μπορεί ακόμα και να στείλει τη θέση σου αλλά και ένα αντίγραφο του βίντεο σε κάποια προαποφασισμένη επαφή σου.

Με τις διαμαρτυρίες για τον φόνο του Τζορτζ Φλόιντ και τις ταραχές που ακολούθησαν, η φωνητική εντολή έγινε ανάρπαστη στην Αμερική. Κι αν δεν μπορεί φυσικά να σταματήσει την ίδια την αυθαιρεσία, μπορεί να βοηθήσει στα γεγονότα που θα ακολουθήσουν μετά.

Δεν είναι ένα πρόγραμμα που θα κατεβάσεις από το App Store, αλλά μια συντόμευση του iOS που βασίζεται σε λειτουργίες που εγκαινίασε η Apple με το iOS 12.

Όπως είχε δηλώσει ο Petersen το 2018, αν οι αστυνομικοί φορούν κάμερες στις στολές, γιατί όχι και ο κόσμος;


Πηγή