Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η Apple αλλάζει φορτιστές μετά την απόφαση της Κομισιόν: Τα μελλοντικά iPhone θα έχουν USB-C

Στέλεχος της Apple επιβεβαίωσε πως τα επόμενα iPhone θα έχουν θύρα USB-C.

Αναπόφευκτα, η Apple θα αλλάξει τη θύρα Lightning, που χρησιμοποιούσε έως τώρα στα iPhone και πλέον θα χρησιμοποιεί USB-C, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο Γκρεγκ Τζόσβιακ, αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ παγκοσμίως για την Apple, δήλωσε σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal: «προφανώς και θα πρέπει να συμμορφωθούμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το στέλεχος της Apple δεν ανέφερε επ’ ακριβώς κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για αυτήν τη σημαντική αλλαγή, όμως ο νόμος θα ισχύει από το 2024, άρα είναι αρκετά πιθανό να δούμε και τα iPhone 15, που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2023, με θύρες Lightning. Από την άλλη, ίσως η εταιρεία αποφασίσει να κάνει την αλλαγή νωρίτερα, άρα ίσως δούμε τα πρώτα iPhone με θύρα USB-C του χρόνου.

Ο Τζόσβιακ απέφυγε να απαντήσει εάν η αλλαγή αυτή θα γίνει παγκοσμίως ή μόνο στην Ευρώπη.

Θα αχρηστευθούν δισεκατομμύρια καλώδια Lightning της Apple, που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο

Από το ύφος της απάντησης για τη θύρα USB-C στα iPhone φαίνεται πως η εταιρεία δεν ανυπομονεί να κάνει αυτήν την αλλαγή. Παρότι ήδη έχουν προσθέσει θύρα USB-C στα iPad και στα Mac, ο Τζόσβιακ ανέφερε πως με αυτήν τη μετάβαση θα δημιουργηθούν πολλά ηλεκτρονικά απόβλητα, αφού θα αχρηστευθούν τα δισεκατομμύρια καλώδια Lightning που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στον κόσμο.

Η Apple ήδη είχε κάνει αποσπώμενο το καλώδιο από τον φορτιστή και θεωρούσαν πως ήταν μια ισορροπημένη λύση, ενώ θεωρούν πως η αναγκαστική χρήση USB-C δεν θα είναι πολύ καλή εξέλιξη για τους πελάτους τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να κάνουν αναγκαστική τη χρήση θύρας micro-USB και αν συνέβαινε αυτό, τότε δεν θα είχαμε δει ποτέ ούτε τις θύρες USB-C, αλλά ούτε και Lightning, οι οποίες είναι σαφώς ανώτερες στις προδιαγραφές τους από τη micro-USB.

Τέλος, η ολοένα και αυξανόμενη χρήση της ασύρματης φόρτισης μπορεί επίσης να οδηγήσει στην κατασκευή κάποιου iPhone, το οποίο δεν θα έχει καν θύρα φόρτισης.


Πηγή