Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η Huawei στις 16 Οκτωβρίου θα παίξει με τη… νοημοσύνη μας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει «εισβάλει» για τα καλά στη ζωή μας, λύνοντας θέματα της καθημερινότητας τα οποία θα απαιτούσαν πολύ χρόνο, κόπο και πολλές φορές ειδική τεχνογνωσία. Οι αλγόριθμοι AI μαθαίνουν να επιλύουν πολύπλοκα προβλήματα, να καταλαβαίνουν τη γλώσσα ή ακόμη και να μιμούνται την ανθρώπινη λογική.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη υπάρχει μέσα στους αλγόριθμους αναζήτησης της Google, στις προτάσεις αγορών που σας κάνει η Amazon γνωρίζοντας τις προτιμήσεις σας, ή ακόμη και στη δορυφορική σας πλοήγηση όταν σας προτείνει τη συντομότερη και χωρίς κίνηση διαδρομή. Τη βρίσκουμε ακόμη μέσα στο software των τραπεζών και αποφασίζει για τις αιτήσεις δανείων, βοηθάει στη μετάφραση κειμένων, στην αναγνώριση προσώπων, στα κοινωνικά δίκτυα ακόμη και σε διάφορα παιχνίδια. Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτός ο κλάδος της πληροφορικής βρίσκεται τα τελευταία χρόνια βρίσκεται μέσα στο κινητό μας τηλέφωνο.

Την ώρα που οι υπόλοιποι κατασκευαστές εργάζονταν επάνω σε AI βασισμένη σε λογισμικό, η Huawei την ενσωμάτωσε επάνω στον επεξεργαστή Kirin 970, για να λύσει με αυτόν τον τρόπο αρκετά σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά της ταχύτητας και της ασφάλειας. Η κίνηση αυτή της κινεζικής εταιρείας έφερε και την μεγαλύτερη εξέλιξη των τελευταίων ετών στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, καθώς ουσιαστικά σηματοδότησε το τέλος εποχής των smartphones και την έλευση της εποχής των Intelligent Phones.

Ένα τηλέφωνο με υψηλό «δείκτη νοημοσύνης»

Ένα Intelligent phone δεν είναι πια απλά ένα εργαλείο επικοινωνίας. Είναι το προσωπικό μας hub, που μπορεί να διαχειριστεί τεράστιες ποσότητες πληροφοριών, να αξιολογεί πραγματικές καταστάσεις και εν τέλει να μαθαίνει από τις συνήθειές μας και να παίρνει αποφάσεις που θα μας προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης για να γίνεται η ζωή μας ευκολότερη.

Ο εγκέφαλός μας παίρνει 35.000 υποσυνείδητες αποφάσεις καθημερινά σύμφωνα με έρευνα της Huawei, αλλά εμείς αντιλαμβανόμαστε λιγότερο από το 1% από αυτές. Η τεχνητή νοημοσύνη του κινητού μας μπορεί στο μέλλον να συλλέγει πληροφορίες, να τις αναλύει και να μας βοηθάει να παίρνουμε σωστές αποφάσεις.

Ωστόσο, το High IQ phone μας δεν θέλει να αντικαταστήσει το μυαλό και τη βούλησή μας, αλλά στόχος του είναι να γίνει ο πιστός μας βοηθός και συνοδοιπόρος, που θα προσφέρει ασφάλεια και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, βασισμένη στη σύγχρονη εποχή.

Ακόμη πιο «έξυπνη» εμπειρία μέσω των Mate 20 και mate 20 Pro

Η παρουσίαση του νέου επεξεργαστή Kirin 980 στην IFA 2018 ήταν άλλη μια απόδειξη της τεχνολογικής υπεροχής της Huawei, καθώς σηματοδοτεί την έλευση κάτι πραγματικά εντυπωσιακού. Ο πρώτος εμπορικά διαθέσιμος επεξεργαστής 7 νανομέτρων συνδυάζει κορυφαία απόδοση, επάρκεια και συνδεσιμότητα, ενώ τώρα έχει και διπλή μονάδα επεξεργασίας νευρωνικών δικτύων Τεχνητής Νοημοσύνης για ακόμη πιο «Intelligent» εμπειρία χρήσης.

Το νέο αυτό μαγικό chip θα ενσωματωθεί μέσα στη νέα ναυαρχίδα της Huawei το Mate 20 Pro, ένα κινητό το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα για άλλη μια φορά και το οποίο θα παρουσιαστεί από την εταιρεία στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 16 Οκτωβρίου, σε λίγες ημέρες από σήμερα δηλαδή…

Η νέα σειρά Mate 20 έρχεται εξοπλισμένη με τον κορυφαίο επεξεργαστή που υπάρχει σήμερα και οι προσδοκίες δεν μπορούν παρά να είναι υψηλότατες. Ο Kirin 980 αναμένεται να εκτοξεύσει τις επιδόσεις της συσκευής σε απίστευτα υψηλά επίπεδα. Έτσι, απαιτητικές εφαρμογές και multitasking, multimedia, αλλά και εργασία με υπολογιστικά φύλλα ή παρουσιάσεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται με αρκετή ευκολία.

Χάρη στη διπλή μονάδα NPU, ο Kirin 980 αναμένεται να φέρει την επανάσταση και στη διαχείριση των AI tasks στο κινητό. Αυτό σημαίνει ότι το Mate 20 θα μαθαίνει τις συνήθειές μας γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά, οι φωτογραφικές δυνατότητες -των πάντα κορυφαίων σε αυτόν τομέα Huawei συσκευών- θα γίνουν ακόμη πιο εντυπωσιακές, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινότητά μας.

Εξαιρετικές φωτογραφίες σε εκπληκτική ανάλυση

Φαντάζει δεδομένο ότι η σειρά Mate θα διαθέτει μεγάλες οθόνες, όπως παραδοσιακά συμβαίνει. Μέχρι και σήμερα η διαγώνιος στις οθόνες δεν κατέβηκε ποτέ κάτω από τις 6 ίντσες, οπότε η ποιότητα απεικόνισης αναμένεται απλά εξαιρετική.

Όσο για τις κάμερες, εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία για τα αποτελέσματα που θα προσφέρει. Η τριπλή κάμερα του P20 Pro άλλαξε για πάντα το τοπίο της mobile φωτογραφίας και έθεσε νέα δεδομένα για τον ανταγωνισμό. Γνωρίζοντας ότι η σειρά P παραδοσιακά είναι ο «δότης» της φωτογραφικής τεχνολογίας, μοιάζει σίγουρο ότι το Mate 20 θα είναι εξοπλισμένο με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η συνεργασία της κινεζικής εταιρείας με τη Leica. Σε συνεργασία με τον Kirin 980, αναμένονται και αρκετές παραπάνω εκπλήξεις στο κομμάτι της επεξεργασίας και της βελτιστοποίησης εικόνας.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις απαιτούν και ανάλογη μπαταρία

Άλλη μια παράδοση που δεν αναμένεται να «σπάσει» από τη Huawei, είναι η μεγάλη μπαταρία και αντίστοιχα η μεγάλη αυτονομία της συσκευής. Τα κινητά Mate είναι γνωστά για την τεράστια αυτονομία που προσφέρουν (κάτι που διαπιστώσαμε και από το Mate 20 Lite), με την εταιρεία πάντα να καταφέρνει σωστή διαχείριση των πόρων και της ενέργειας από τον επεξεργαστή και το EMUI. Με τον Kirin 980  των 7 nm να έχει μικρότερες απαιτήσεις σε ενέργεια, αλλά και υψηλότερη νοημοσύνη στη διαχείρισή της, τα νέα για όσους βρίσκονται συνεχώς σε κίνηση και μακριά από… πρίζες, αναμένονται εξαιρετικά.

Στο P20 Pro η φόρτιση μπορεί να φτάσει στο 58% της μπαταρίας μέσα σε μόλις μισή ώρα. Είναι λογικό, λοιπόν, να αναμένονται ακόμη καλύτερες επιδόσεις και σε αυτόν τον τομέα.

Η προστασία των καταναλωτών αποτελεί ζητούμενο

Η Huawei δίνει μεγάλη σημασία στο να έχουν οι συσκευές της την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη βιομετρική ασφάλεια. Τα συστήματα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που χρησιμοποιεί είναι παραδοσιακά ταχύτατα στην ανταπόκριση, ενώ σε συσκευές όπως το P20 Pro υπάρχει και η δυνατότητα του Face ID. Στη σειρά Mate 20 αναμένεται το επόμενο βήμα στον τομέα αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που όλοι και περισσότερες συναλλαγές γίνονται online. Όμως, η ασφάλεια της συσκευής για έναν χρήστη δεν πρέπει να εξασφαλίζεται μόνο στο… εσωτερικό της συσκευής.

Τα τελευταία χρόνια οι συσκευές της Huawei έκαναν άλματα στην ποιότητα κατασκευής τους, άρα το ίδιο υψηλές θα είναι οι απαιτήσεις και για τα νέα Mate 20. Οι συσκευές θεωρείται σίγουρο ότι θα είναι ανθεκτικές σε νερό και σκόνη. Παράλληλα, όσοι επιλέξουν τις συσκευές της εταιρείας γνωρίζουν ότι αυτές θα είναι και ανθεκτικές στον χρόνο, καθώς όντας μπροστά από τον ανταγωνισμό, θα είναι ανταγωνιστικές σε επιδόσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλα αυτά θα απαντηθούν σύντομα, στις 16 Οκτωβρίου, στην παρουσίαση των Mate 20 και Mate 20 Pro στο Λονδίνο…

Προς το παρόν, μπορούμε να απολαύσουμε το teaser video:

localStorage.clear();


Πηγή