Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Η Samsung Electronics ανοίγει νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη Νέα Υόρκη

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ένα νέο ερευνητικό κέντρο τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ για να ενισχύσει τις δυνατότητες ΑΙ της εταιρείας.

Το κέντρο ΑΙ βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Τσέλσι στη Νέα Υόρκη. Ο Daniel D. Lee, Executive Vice President του τμήματος Samsung Research και διεθνούς φήμης ειδικός στην ρομποτική ΑΙ, ο οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της Samsung τον περασμένο Ιούνιο, θα ηγείται του κέντρου.

Σε συνεργασία με τον H. Sebastian Seung, Executive Vice President στο τμήμα Samsung Research, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης βασισμένες στη νευροεπιστήμη, το νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη θα πρωτοπορήσει στην προηγμένη έρευνα ΑΙ στον τομέα της ρομποτικής. Επιπλέον, ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Έρευνας στη Samsung Electronics, ο Seung θα συμβουλεύει τη Samsung για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης έρευνας ΑΙ.

«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι να επικεντρωθούμε στη δημιουργία νέων αξιών, που κάνουν τις ζωές των ανθρώπων πιο εύκολες και πιο απλές μέσω της αξιοποίησης της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης στα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Samsung», δήλωσε ο Hyun-suk Kim, Πρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος Samsung Research, που είναι ο προηγμένος R&D «βραχίονας» του τομέα των συσκευών της Samsung Electronics.

Συμμετέχοντες από την τελετή έναρξης της λειτουργίας του κέντρου ΑΙ της Samsung στη Νέα Υόρκη

«Για να το κάνουμε αυτό, τα παγκόσμια κέντρα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της Νέας Υόρκης, πρέπει να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο».

Η Samsung έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για την επέκταση των προηγμένων ερευνητικών  δυνατοτήτων της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την πρόσληψη περίπου 1.000 ειδικών έως το 2020. Αυτό θα είναι το έκτο κατά σειρά κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung σε όλο τον κόσμο και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τις άλλες εγκαταστάσεις έρευνας ΑΙ της Samsung. Τα άλλα πέντε κέντρα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στην Κορέα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στη Ρωσία και στη Silicon Valley των ΗΠΑ.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανοίξαμε το νέο κέντρο ΑΙ της Samsung στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα εξειδικεύεται στην έρευνα ρομποτικής», δήλωσε ο Daniel D. Lee. «Η Νέα Υόρκη είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και με τη νέα αυτή εγκατάσταση θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το τεράστιο ταλέντο που βρίσκεται στην περιοχή. Επίσης, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με κορυφαία πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά κέντρα της περιοχής».

Η εγκατάσταση βρίσκεται στη διεύθυνση 123 West 18th St. στη Νέα Υόρκη. Η τελετή έναρξης της λειτουργίας της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη με 100 περίπου καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Kim, του Seunghwan Cho, Executive Vice President του τμήματος Samsung Research, του Geunbae Lee, Επικεφαλής του κέντρου ΑΙ της Samsung στην Κορέα, του Καθηγητή Daniel P. Huttenlocher, Πρύτανη του Cornell Tech και του Καθηγητή David Tank, Διευθυντή του Ινστιτούτου Princeton Neuroscience.

«Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης έχει σημειώσει επαναστατική πρόοδο, αγκαλιάζοντας τα νευρωνικά δίκτυα», δήλωσε ο H. Sebastian Seung. «Αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής καινοτομίας στην τεχνητή νοημοσύνη και εμείς στο ερευνητικό κέντρο ΑΙ της Samsung στη Νέα Υόρκη είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της συναρπαστικής αναζήτησης».

Τα παγκόσμια κέντρα ΑΙ θα συνεισφέρουν στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης της Samsung με τις μοναδικές τοπικές δυνατότητές τους  και η Samsung αναμένεται να επεκτείνει τα κέντρα ΑΙ και να εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία της έρευνας τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά το τμήμα Samsung Research και τα παγκόσμια κέντρα ΑΙ, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος Samsung Research στη διεύθυνση: research.samsung.com.

localStorage.clear();


Πηγή