Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η Samsung Electronics Hellas στην Ημερίδα Ψηφιακού Μετασχηματισμού από ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιονίων νήσων

Η Samsung Electronics Hellas συμμετείχε ως βασικός υποστηρικτής στην Ημερίδα για την Ψηφιακή Τεχνολογία που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Καλαμάτα.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι συνεργατών της Samsung Electronics Hellas, όπως οι Eyeonix, Nova, SoftOne, Globalsat. Ακόμη, με την παρουσία τους τίμησαν την Ημερίδα Ψηφιακού Μετασχηματισμού ο Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ σημαντική ήταν η ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου, κας Άννας Καλογεροπούλου, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον τουρισμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και η παρουσίαση λύσεων τεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων που μπορούν να αξιοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του πρωτογενούς τομέα καθώς και των Δήμων, ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Την ημερίδα χαιρέτησε ο κος. Κώστας Μαρκόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΤΑΠ Πελοποννήσου & Ιωνίων Νήσων, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή εκδήλωση οργανώθηκε από την ΕΤΑΠ Πελοποννήσου και Ιονίων νήσων, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με στόχο να παρουσιαστούν οι νέες, καινοτόμες τεχνολογίες που μπορούν να εφαρμοστούν από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη επιχείρηση».

Από την Samsung Electronics Hellas συμμετείχαν οι κκ Άρης Παρασκευόπουλος, Επικεφαλής του Τμήματος Κινητών Συσκευών στη Samsung Electronics σε Ελλάδα και Κύπρο και ο Μιχάλης Λιάρος, MX B2B Sales Manager της Samsung Electronics Hellas, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με τις προτάσεις της εταιρείας σε θέματα που αφορούν το μέλλον της εργασίας (“The Future of Work”) και τις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες που προσφέρει η Samsung στις επιχειρήσεις. Ο κος Άρης Παρασκευόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου που έδωσε τη δυνατότητα σε εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται χρόνια στο χώρο και πλέον προσφέρουν πολύ δυνατές καινοτόμες λύσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους. Η Samsung διαθέτει εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη ζωή των πολιτών, αλλά και γενικότερα την καθημερινότητα των ανθρώπων καλύτερη, πολύ πιο έξυπνη, βελτιώνοντας τον τρόπο που κινούμαστε και δουλεύουμε. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, συμβαίνει τώρα και πρέπει όλοι να επιβιβαστούμε σε αυτό το όχημα που θα μας οδηγήσει στο μέλλον».

Ο Μιχάλης Λιάρος, MX B2B Sales Manager στη Samsung Electronics Hellas, συνέχισε: «Έχουμε παρατηρήσει ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει υιοθετηθεί τόσο πολύ η τεχνολογία και οι κινητές συσκευές στην εκπαίδευση, που θα ήμασταν σε αυτό το σημείο σε δέκα χρόνια από τώρα, εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία. Ένας άλλος κλάδος που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ο Χρηματοοικονομικός, όπου αναμένουμε αλλαγές μέσα στα επόμενα 5 χρόνια ως προς τον τρόπο εργασίας, καθώς και εκεί οι κινητές συσκευές παίζουν σημαντικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι εργαζόμενοι αυτοί θα μπορούν να δουλεύουν από οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Πάρα πολύ σημαντικός είναι, επίσης, ο κλάδος της Υγείας. Πρόκειται για έναν κλάδο που υπάρχουν πολλές ανάγκες παγκοσμίως και λόγω του Covid, ενώ έχει επιταχυνθεί πάρα πολύ η υιοθέτηση τεχνολογίας και θεωρούμε πως η εξέλιξη που υπάρχει είναι δέκα χρόνια μπροστά, εξαιτίας της πανδημίας».

Η Samsung συνέβαλλε και εξακολουθεί να συμβάλλει σε κάθε βήμα προς την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού, διαθέτοντας ευρεία γκάμα λύσεων και προϊόντων, από τις ανθεκτικές συσκευές του οικοσυστήματος Galaxy έως την πλατφόρμα ασφαλείας Samsung Knox. H πλατφόρμα Samsung Knox διασφαλίζει ότι τα εμπιστευτικά και ευαίσθητα δεδομένα παραμένουν ασφαλή στις κινητές συσκευές Samsung, παρέχοντας ασφάλεια βαθμού άμυνας που εμπιστεύονται ακόμη και οι κυβερνήσεις. Επιπλέον, οι ανθεκτικές συσκευές της Samsung, Samsung διαθέτουν πιστοποίηση IP68 και ανταποκρίνονται ακόμη και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα, έχοντας αντοχή σε χτυπήματα, νερό και σκόνη1 και ενσωματωμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας, παραγωγικότητας και ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η
Samsung
Electronics
Hellas
στηρίζει έμπρακτα το επιχειρείν στην
Ελλάδα, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην
ενημέρωση και την εκπαίδευση ανθρώπων
και επιχειρήσεων, στοχεύοντας στην
ομαλή και επιτυχημένη μετάβαση στα νέα
δεδομένα.

1 Πιστοποίηση IP68: Με βάση συνθήκες δοκιμής για βύθιση σε γλυκό νερό βάθους έως 1,5 m και μέχρι 30 λεπτά. Δεν συνιστάται για χρήση σε παραλία ή πισίνα. Το MIL-STD-810G και MIL-STD 810H είναι μια τυποποιημένη μορφή δοκιμών που σχεδιάστηκε από το Στρατό των ΗΠΑ για την ακριβή αξιολόγηση των περιορισμών της συσκευής. Οι μέθοδοι δοκιμής περιλαμβάνουν δοκιμή πτώσης σε επιφάνεια κρούσης κόντρα πλακέ πάνω σε σκυρόδεμα από ύψος 1,2 μέτρων.


Πηγή