Παρασκευή , 10 Μάιος 2024

Κάνε το σπίτι σου ασφαλές: Δες πως

Η έννοια της οικιακής ασφάλειας δεν έχει να κάνει μόνο με την προστασία από εγκληματικές ενέργειες. Το βασικότερο ζήτημα για ένα ασφαλές σπίτι είναι να έχουμε πλήρη εποπτεία για ζημιές από φυσικά φαινόμενα ή άλλα. Οι smart τεχνολογίες μας επιτρέπουν να έχουμε πλήρη εποπτεία του σπιτιού μας και των κατοικίδιών και παιδιών.

Η αναβάθμιση του σπιτιού σου σε smart home έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Από την εξοικονόμηση ενέργειας και την απλοποίηση διαδικασιών μέχρι την προστασία και την ασφάλεια της οικίας και των ανθρώπων σου. Μιλώντας για ασφάλεια μιλάμε όχι μόνο για προστασία από κακόβουλες επιθέσεις αλλά κυρίως για την αντιμετώπιση τυχαίων περιστατικών και την εποπτεία του χώρου, των παιδιών και των κατοικίδιων μας.

Τα σύγχρονα δικτυακά προϊόντα σού επιτρέπουν να εξοπλιστείς με μια σειρά από smart συσκευές που κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη. Η δυναότητα να ελεγξεις ποιες συσκευές λειτουργούν και να τις ρυθμίσεις από το κινητό σου δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας μια συσκευή κουζίνας ξεχασμένη μπορεί να βάλει φωτιά. Συμπληρωματικά, αν έχεις έφηβους στο σπίτι ή ηλικιωμένους μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνουν κάτι λάθος. Τέλος, αν μια ξαφνική καταστροφή κάνει κάποια ζημιά όσο πιο άμεσα ενημερωθείς από τις smart συσκευές σου τόσο πιο άμεσα θα το αντιμετωπίσεις. Η μετατροπή του σπιτιού σου σε smart home δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερο κόπο ούτε κόστος. Αν συνυπολογίσεις και την ηρεμία που θα σου προσφέρει ο έλεγχος μέσω του smartphone σου από όπου και αν είσαι το όποιο κόστος εκμηδενίζεται.

Πάμε να δούμε 4 συσκευές που κάνουν το σπίτι σου ασφαλές εύκολα.

 

TP-Link Deco E4 (2-pack)

 

 

Ξεκινάμε με μια συσκευή υποδομής. Ναι το router που σου έχει δώσει ο πάροχος σου έχει wifi και για τις βασικές λειτουργίες είναι αρκετό. Αν όμως επιθυμείς να περάσεις σε ένα σύγχρονο έξυπνο σπίτι πρέπει να εγκαταστήσεις ένα σωστό wifi mesh το οποίο θα δημιουργήσει πλήρη ασύρματη κάλυψη δικτύου σε όλο το σπίτι. Πριν προχωρήσεις σε αγορά ρώτα τον πάροχο σου αν προσφέρει κάποιο mesh σύστημα που θα είναι πλήρως συμβατό με το router σου και ίσως αρκετά οικονομικό. Αν θες να έχεις εσύ τον πλήρη έλεγχο όμως η πρόταση μας για το E4 με δύο συσκευές στη συσκευασία είναι ένα εξαιρετικό starter pack. Φυσικά μπορείς να προσθέτεις συσκευές όποτε χρειάζεσαι μεγαλύτερη κάλυψη. Απόλαυσε δυνατό σήμα Wi-Fi σε κάθε γωνιά του σπιτιού χωρίς νεκρά σημεία και χωρίς αποσυνδέσεις. Με τη χρήση δορυφόρου μπορείς να επεκτείνεις την μέγιστη εμβέλεια του σε χώρους έως και 260 τετραγωνικά μέτρα. Φυσικά είναι dual band στα 2,4GHz και στα 5GHz, ενώ έχει τη δυνατότητα υποστήριξης έως 100 συνδεδεμένων συσκευών καλύπτοντας πρακτικά κάθε ανάγκη σου. Τέλος αποδίδει μέγιστες ταχύτητες μέχρι και συνολικά 1,2 Gbps ανάλογα με τη συχνότητα λειτουργίας. Εγκαθιστώντας το mesh system δεν θα υπάρχει κανένα σημείο στο σπίτι σου χωρίς κάλυψη wifi, έτσι όλες οι smart συσκευές σου θα αποδίδουν τα μέγιστα.

 

TP-Link Smart Motion Sensor Tapo T100

tapo2

Ένας έξυπνος αισθητήρας κίνησης που έχει διπλή λειτουργία. Σε συνδυασμό με το TP-Link Smart Hub Tapo H100 μπορείς να αυτοματοποιήσεις μια σειρά από διαδικασίες αλλά να έχεις και ένα σύστημα ασφαλείας. Το smart hub συνδέει έως και 64 συσκευές μέσω ενός χαμηλής κατανάλωσης ασύρματου πρωτοκόλλου και διαθέτει σειρήνα έως 90 dB.

Ο αισθητήρας καταγράφει κίνηση έως και 7 μέτρα μακριά και μέσω προβολής 120 μοιρών, μπορεί να ελέγχει τα έξυπνα φώτα με βάση την κίνηση και το πρόγραμμά σου και ενεργοποιεί αυτόματα τις συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές όταν έρχεσαι και φεύγεις. Με την Λειτουργία Εκτός Σπιτιού σε ειδοποιεί για ό,τι θέλεις να μάθεις, αποστέλλοντας άμεσες ειδοποιήσεις. Ο αισθητήρας κίνησης μπορεί να ενεργοποιήσει ένα συναγερμό για να αποτρέψει τους εισβολείς εάν παρατηρήσει οτιδήποτε δεν πάει καλά όταν δεν είσαι σπίτι και να σου στέλνει ειδοποίηση στο τηλέφωνό σου μόλις εντοπιστεί κίνηση. Λειτουργεί με μπαταρία που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο χρήσης. Με τους ενσωματωμένους μαγνήτες ή την προσαρτημένη κόλλα 3M η εγκατάσταση είναι πανεύκολη. Συμπληρωματικά σου επιτρέπει να ελέγχεις αν κάποιος μέλος της οικογένειας πάει σε χώρους που δεν θες και αν το συνδυάσεις με κάποια κάμερα αμφίδρομης επικοινωνίας θα μπορείς και να δεις τι συμβαίνει και να μιλήσεις απευθείας στον ένοχο, ακόμα και αν είναι τετράποδος!

 

Eufy Sensor Kit

plaisiohome5

Αν πέρα από αισθητήρες κίνησης θες να προσθέσεις και άλλους αισθητήρες το κιτ της Eufy είναι μια πολύ καλή αρχή. Περιλαμβάνει πληκτρολόγιο (Keypad), αισθητήρα κίνησης (Motion Sensor), αισθητήρες εισόδου (2x Εntry Sensors), μία Happy Card και ένα HomeBase, το οποίο αποτελεί και το «κέντρο ελέγχου» του συστήματος. Οι συσκευές συνδέονται μεταξύ τους μέσω της δωρεάν εφαρμογής eufy Security, την οποία μπορείς να εγκαταστήσεις σε iOS/Android smartphone ή tablet. Η μπαταρία του πληκτρολογίου προσφέρει έως και έξι μήνες αυτονομίας, ενώ για τους αισθητήρες η διάρκεια εκτοξεύεται στα 2 έτη! Εύκολη εγκατάσταση χωρίς καλώδια, ρυθμιζόμενη ευαισθησία για να μην ενεργοποιείται κατά λάθος και με έμφαση στην ιδιωτικότητα (κρυπτογράφηση των δεδομένων σου σε 256Bit) η λύση της Eufy είναι ιδιαίτερα ελκυστική.

 

TP-Link IP Camera Tapo C500

plaisiohome4

Τέλος, απαραίτητο αξεσουάρ σε ένα smart home είναι οι ip cameras. Ανάλογα τους χώρους που θες να επιτηρείς προσθέτεις τις αντίστοιχες κάμερες. Εδώ σου προτείνουμε μια κάμερα εξωτερικού χώρου. Η Tapo C500 είναι μία ολοκληρωμένη πρόταση για την παρακολούθηση εξωτερικών χώρων προσφέροντας παρακολούθηση κίνησης και ανίχνευση ατόμου με τη χρήση έξυπνης τεχνητής νοημοσύνης (Smart AI). Είναι weatherproof με πιστοποίηση IP65 όπως πρέπει για κάθε κάμερα εξωτερικού χώρου. Με ανάλυση 1080p, περιστροφή κατά 360° στον οριζόντιο άξονα και κατά 130° στον κάθετο άξονα και τη λειτουργία νυκτός (Night Vision με υπέρυθρες 850 nm IR LED) μέχρι και τα 30 μέτρα, προσφέρει υψηλής ποιότητας ορατότητα κάθε ώρα της ημέρας ή της νύκτας. Υποστηρίζει αμφίδρομη επικοινωνία καθώς ενσωματώνει μικρόφωνο και ηχείο και μέσω του app λαμβάνεις ειδοποιήσεις όταν υπάρχει κινητικότητα στον χώρο σου. Αν χρειαστεί, μπορείς να ενεργοποιήσεις κάποιο ηχητικό μήνυμα, το οποίο η κάμερα θα αναπαράγει στην περίπτωση ανίχνευσης κίνησης ή αναγνώρισης ατόμου διευρύνοντας τις περιπτώσεις χρήσης της.

 

TP-Link Video Doorbell Tapo D230S1

plaisiohome3

Αν αναρωτιέσαι για τους επισκέπτες σου όταν λείπεις ή θες να ξέρεις τι συμβαίνει στην πόρτα σου, ένα video doorbell είναι το προϊόν που αναζητάς. Με το ασύρματο Tapo D230S1 Smart Battery Video Doorbell της TP-Link γνωρίζεις πάντα ποιος βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού σου. Το Tapo D230S Smart Battery Video Doorbell είναι εξοπλισμένο με υψηλής ευαισθησίας αισθητήρα αστρικού φωτός (Starlight), που αποκαλύπτει λεπτομέρειες και χρώμα υψηλής πιστότητας ακόμα και τη νύχτα. Με το εξαιρετικά ευρυγώνιο εύρος θέασης (160°) της κάμερας θα βλέπεις κάθε λεπτομέρεια ακόμα και από απόσταση ενός μέτρου. Λειτουργεί με αφαιρουμενες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που κάνουν την εγκατάσταση του πανεύκολη  Τα 6.700mAh της μπαταρίας, με πρωτόκολλο χαμηλής κατανάλωσης σου προσφέρει έως 180 ημέρες λειτουργίας υπό κανονικές συνθήκες (10-20 συμβάντα την ημέρα). Τέλος σου παρέχει αμφίδρομο ήχο ή άμεση αναπαραγωγή ηχογραφημένης απάντησης ώστε να επικοινωνείς απευθείας με όποιον είναι στην πόρτα σου!

 

 

 

 

 

 

 

 


Πηγή