Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Καταδυτικός τουρισμός στην Ελλάδα: Βυθιστείτε στο απέραντο γαλάζιο, εξερευνήστε τα ναυάγια, με το απόλυτο εργαλείο

Οι καταδύσεις είναι ένα άθλημα που πολλοί θα ήθελαν να κάνουν αλλά λίγοι είναι αυτοί που το τολμούν.

Τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει, με τον καταδυτικό τουρισμό να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Ιδιαίτερα στα χώρα μας έχει γνωρίσει μεγάλη άνθηση. Μόλις πρόσφατα, το National Geographic κατέταξε την Αλόννησο ως τον κορυφαίο καταδυτικό προορισμό στον κόσμο. Όπως σημειώνει μάλιστα ο οδηγός, «η Αλόννησος λειτουργεί ως αληθινή σειρήνα για τους αυτοδύτες. Εδώ κάθε βουτιά έχει την αυθεντική αίσθηση της εξερεύνησης, της περιπέτειας και της αναζωογόνησης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, το νησί αυτό των Σποράδων δεν είναι το μοναδικό στο οποίο μπορεί κανείς να βουτήξει στο απέραντο γαλάζιο και να χαθεί μέσα στη μαγεία του βυθού. Για τους λάτρεις της ιστορίας, μια κατάδυση στο ναυάγιο του «Βρετανικού», του «αδερφού – πλοίου του «Τιτανικού» στην Κέα, αποτελεί όνειρο ζωής. Ή η εξερεύνηση στο ναυάγιο του γερμανικού αεροπλάνου Junkers 52 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επίσης στην Κέα. (Για έναν πλήρη κατάλογο των ναυαγίων που είναι επισκέψιμα στις ελληνικές θάλασσες, μπορείτε να ενημερωθείτε από το υπουργείο Πολιτισμού).

Οι ομορφιές του βυθού των ελληνικών θαλασσών είναι αναρίθμητες. Κι αν έχεις κάνει για μία φορά στη ζωή σου κατάδυση, είναι σίγουρο πως θα το επαναλάβεις. Ωστόσο, πρέπει να έχεις πάντα τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Μάσκα, αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα και… smartwatch!

Ο καταδυτικός εξοπλισμός συνήθως παρέχεται από τα γραφεία που αναλαμβάνουν καταδυτικές εξορμήσεις. Και αποτελείται κυρίως από μάσκα, αναπνευστήρα, στολή, βατραχοπέδιλα και ένα υπολογιστή κατάδυσης. Για τους αρχάριους το τελευταίο δεν είναι απαραίτητο καθώς ο δάσκαλος θα είναι διαρκώς στο πλευρό σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για
όσους όμως λατρεύουν την περιπέτεια
και θέλουν να εξερευνήσουν
τον μαγικό κόσμο του βυθού, όλα τα
παραπάνω είναι απαραίτητα. Τα περισσότερα,
εκτός από το τελευταίο, τα γνωρίζετε.
Τι είναι όμως ο υπολογιστής κατάδυσης;

Με λίγα λόγια, είναι ένα εργαλείο που μετρά την πίεση, το βάθος στο οποίο βρίσκεστε, παρακολουθεί τα δεδομένα, τη θερμοκρασία, το χρόνο κατάδυσης, αλλά και τον χρόνο επιστροφής στην επιφάνεια. Πρόκειται για ένα εξάρτημα που δεν το λες και οικονομικό.

Αντί όμως για ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείς μόνο κάθε φορά που βυθίζεσαι στο απέραντο γαλάζιο, δε θα ήταν καλύτερα να έχεις κάτι που θα το χρησιμοποιείς και στην καθημερινότητά σου;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την απάντηση σε αυτό δίνει η HUAWEI. To νέο smartwatch, HUAWEI WATCH Ultimate ενσαρκώνει το αποκορύφωμα της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής καινοτομίας μεταξύ των wearables της HUAWEI και τον απόλυτο σύμμαχό στις περιπέτειές σου.

Ένα smartwatch που θα μπορείς να φοράς τόσο στο γραφείο ή την βραδινή σου έξοδο, με εκπληκτικό design, αλλά παράλληλα, θα αποτελεί και το βοηθό σου στις εξορμήσεις σου, αλλά και σύμβουλο στην υγεία σου.

Ξεκινώντας από το υλικό κατασκευής του, είναι φτιαγμένο από πρωτοποριακό κράμα υγρού μετάλλου με βάση το ζιρκόνιο, ένα νέο υλικό που χρησιμοποιείται στα πολυτελή ρολόγια υψηλών προδιαγραφών – για πρώτη φορά γίνεται χρήση του σε ένα smartwatch. Παράλληλα, παραπέμποντας στο στυλ των παραδοσιακών ρολογιών υψηλών προδιαγραφών, διαθέτει κουμπί ED Rotating Crown, κουμπί Function και Assist, το καθένα αφιερωμένο σε διαφορετικές λειτουργίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το απόλυτο εργαλείο για τις καταδύσεις σου

Γιατί όμως είναι το απόλυτο εργαλείο για τις καταδύσεις σου; Διότι υποστηρίζει δυνατότητες υποβρύχιας κατάδυσης 100 μέτρων, ενώ εξακολουθεί να είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες ήχου, ένα άνευ προηγουμένου επίτευγμα στα mainstream smartwatches. Παράλληλα, ο πατενταρισμένος μηχανικός και αδιάβροχος σχεδιασμός επιτρέπει στο HUAWEI WATCH Ultimate να αντέχει σε ακραίες πιέσεις βαθέων υδάτων. Το ρολόι έχει πιστοποιήσεις ISO 22810 και EN13319, ενώ μπορεί να αντέξει 24 ώρες σε κατάσταση βύθισης έως 100 μέτρων.

Την ίδια ώρα, η λειτουργία κατάδυσης έχει 4 διαφορετικά modes για να διαλέξετε, ενώ το ρολόι χρησιμοποιεί τον δοκιμασμένο αλγόριθμο αποσυμπίεσης Bühlmann για την παρακολούθηση δεδομένων κατάδυσης, σε συνεχή βάση, αλλά και την παροχή προτάσεων, με βάση το περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο. Μπορούν επίσης να οριστούν πάνω από 20 υπενθυμίσεις, διευκολύνοντας την οργάνωση σχεδίων κατάδυσης.

Ο βοηθός για την φυσική σου κατάσταση

Πέρα από τα παραπάνω, η HUAWEI φροντίζει και για τη φυσική σου κατάσταση και υγεία. Το HUAWEI WATCH Ultimate διαθέτει βελτιωμένη ανάλυση ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ειδοποίηση καρδιακού ρυθμού, ακριβή έλεγχο αρτηριακής ανελαστικότητας, ολοήμερη παρακολούθηση SpO2 , παρακολούθηση ύπνου όλη τη νύχτα, αλλά και παρακολούθηση άγχους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την μπαταρία του, δεν χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου καθώς μπορεί να περάσεις μέχρι και δύο εβδομάδες χωρίς να το φορτίσεις, ενώ όταν χρειαστεί, θα φορτίσει πλήρως μέσα σε 60 λεπτά. Φυσικά, διαθέτει όλες εκείνες τις έξυπνες λειτουργίες της καθημερινότητας, υποστηρίζοντας κλήσεις bluetooth, γρήγορες απαντήσεις, αναπαραγωγή μουσικής, και υπενθυμίσεις. Αν πάλι η μεγάλη σου ανησυχία είναι εάν υποστηρίζεται από άλλες συσκευές, τα νέα smartwatches της HUAWE είναι απολύτως συμβατά με διαφορετικά smartphone, υποστηρίζοντας συσκευές Android και iOS.

Σε δύο εκδόσεις: Για τους λάτρεις των καταδύσεων και όσους δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς περιπέτειες

Το νέο HUAWEI WATCH Ultimate διατίθεται σε δύο εκδόσεις: το HUAWEI WATCH Ultimate Voyage Blue και HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black.
Το HUAWEI WATCH Ultimate Voyage Blue, όπως λέει και το όνομά του, διαθέτει κεραμική στεφάνη νανοτεχνολογίας σε βαθύ μπλε χρώμα, για να θυμίζει την απεραντοσύνη του ωκεανού. Ενώ το HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black δημιουργήθηκε για θαρραλέες ψυχές που αγαπούν την ύπαιθρο και θέλουν με κάθε ευκαιρία να δραπετεύουν από την «άνεση» της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν λοιπόν είσαι λάτρης των καταδύσεων, των θαλάσσιων σπορ αλλά και της περιπέτειας, αλλά παράλληλα είσαι θαυμαστής του ωραίου και του κλασικού, το νέο HUAWEI WATCH Ultimate είναι η καλύτερη επιλογή σου. Πριν από την επόμενη εξόρμηση στο απέραντο γαλάζιο, κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα χρήσιμο εργαλείο.

HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black
HUAWEI WATCH Ultimate Expedition Black

Τα HUAWEI smartwatches είναι συμβατά με iOS και Android κινητά τηλέφωνα.

Το HUAWEI WATCH Ultimate, το νέο smartwatch υψηλής τεχνολογίας της Huawei που ξεπερνά τις προηγούμενες κορυφαίες κατηγορίες της, είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το δίκτυο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Huawei: Γερμανός, Κωτσόβολος, Public Group, Πλαίσιο, Cosmote.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.




Πηγή