Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Μαθητική «start up» που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης εντυπωσιάζει στη ΔΕΘ -Τι δημιούργησαν

Μαθητική start up κατέκτησε το Πανευρωπαϊκό Βραβείο του Junior Achievement τον περασμένο Ιούλιο στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες της. Αντίθετα, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, αυτή τη φορά με την παρουσία της στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πρώτο διεθνές βραβείο για τη μαθητική start up

Ο λόγος για τη μαθητική start up Isometricks από το Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα, για δεύτερη συνεχή φορά, το πρώτο βραβείο του JA Europe/GEN-E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα, είναι και η πρώτη στην ιστορία του JA Greece που εκθέτει τα προϊόντα της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού πολλοί είναι οι επισκέπτες που εντυπωσιάζονται από τη δουλειά των παιδιών που φιλοξενούνται στο Περίπτερο 12 του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το ευρωπαϊκό χρυσό μετάλλιο έχει φέρει θετικές εξελίξεις για την Isometricks και το προϊόν τους, το Wizzle, ένα συναρπαστικό παιχνίδι συμμετριών με κρυμμένα μαθηματικά, που έχει ευεργετική επίδραση στον εγκέφαλο.

Ήδη, όπως αναφέρει το JA Greece, έχουν γίνει πολύ σημαντικές συναντήσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αλτσχάιμερ, αλλά και μεγάλες παραγγελίες από τον Δήμο Νεάπολης Συκεών και άλλους φορείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το περίπτερο της Isometricks επισκέφθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να αποκτήσει και ο δήμος Wizzle με το Βυζαντινό σύμβολο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου το JA Greece.

Οι μαθητές στη ΔΕΘ
Οι μαθητές στη ΔΕΘ

Τα παιδιά, που ξεκίνησαν φέτος τη Β’ Λυκείου, έχουν δημιουργήσει καταπληκτικά σχέδια, πολλά από τα οποία είναι εμπνευσμένα από έργα διάσημων ζωγράφων. Οι ψηφίδες σχεδιάζονται με μαθηματικούς υπολογισμούς και εκτυπώνονται από τα παιδιά σε 3D εκτυπωτή.

Η ομάδα ετοιμάζεται τώρα να εκπροσωπήσει την Ευρώπη στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Junior Achievement Worldwide τον Φεβρουάριο του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους, Νίκος Τερψιάδης και Άννα Ματσιώρη, θα βρίσκονται στο Περίπτερο 12 τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως τις 22:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή