Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Νέο app επιτρέπει στους ασθενείς που πεθαίνουν από κορονοϊό να ξαναδούν τις οικογένειές τους

Νέο app επιτρέπει στους ασθενείς που πεθαίνουν από κορονοϊό να ξαναδούν τις οικογένειές τους

Μια νέα εφαρμογή αναπτύχθηκε με έναν και μόνο έναν σκοπό: να συνδέει ασθενείς που πάσχουν από Covid-19 και τους οικείους τους από απόσταση.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, για το τελευταίο αντίο.

Κι αυτό είναι πράγματι ένα από τα πιο τραγικά χαρακτηριστικά της πανδημίας, να υποφέρεις και να πεθαίνεις μόνος στο νοσοκομείο, χωρίς να μπορείς να ξαναδείς τους αγαπημένους σου έστω για μια τελευταία φορά.

Αυτό θέλει να αλλάξει η βρετανική Visionable Connect, μια εταιρία που γεννήθηκε πράγματι μέσα στην παγκόσμια υγειονομική κρίση για να φέρει σε επαφή αυτούς που πραγματικά το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Μοιάζει πολύ με το Zoom και το Skype, απλοποιεί ωστόσο κατά πολύ τη σύνδεση, καθώς δεν χρειάζεται να έχεις λογαριασμό ή να κατεβάσεις τίποτα. Μόνο μια φορητή συσκευή χρειάζεσαι, καθώς μπορείς να επικοινωνήσεις ακόμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου.

Προορίζεται δηλαδή για ανθρώπους που δεν τα πάνε καλά με τη σύγχρονη τεχνολογία, για ιατρικό προσωπικό που δεν έχει λεπτό για χάσιμο και για όσους είναι σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούν να κάνουν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας.

Η επικοινωνία ασθενών με συγγενείς και φίλους στις πιο δύσκολες στιγμές τους είναι προφανώς θεάρεστο έργο. Γι’ αυτό και το λονδρέζικο app μάζεψε τον Ιούνιο 6,6 εκατ. ευρώ σε χρηματοδότηση, καθώς προσφέρει μια απαραίτητη πλέον υπηρεσία…


Πηγή