Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Να πώς απολυμαίνει το μετρό της Νέας Υόρκης τα τρένα του

Να πώς απολυμαίνει το μετρό της Νέας Υόρκης τα τρένα του

Η διοικούσα αρχή του μετρό της Νέας Υόρκης, το The Metropolitan Transportation Authority, άρχισε να απολυμαίνει τρένα και λεωφορεία με τη βοήθεια της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Πάνω από 150 τέτοιες φορητές συσκευές θα αναπτυχθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος, για την απολύμανση συρμών και σταθμών. Αυτή η πρώτη φάση θα στοιχίσει 1 εκατ. δολάρια.

Το πρόγραμμα φέρει μάλιστα τη σφραγίδα του Columbia University, που θεωρεί πως η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αρκετή για να εξουδετερώνει τον κορονοϊό στο σύστημα μετακίνησης.

Οι πανίσχυρες λάμπες είναι μια δουλειά του startup από το Ντένβερ, Puro Lighting, οι έρευνες του οποίου έχουν δείξει πως η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει κορονοϊούς, SARS, γρίπη και Έμπολα.

Οι λάμπες απελευθερώνουν ένα ελαφρώς διαφορετικό μήκος κύματος υπεριώδους ακτινοβολίας (UVC), που είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο, αν εκτεθεί ευθέως σε αυτό το τμήμα του φάσματος. Η διοίκηση του μετρό λέει πως ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα για «τη διασφάλιση της ασφάλειας των υπαλλήλων και του κοινού»…


Πηγή