Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Να τι θα άλλαζε ο Μπιλ Γκέιτς στα PC αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω

Την ώρα που η αξία και η λειτουργικότητα των συντομεύσεων δεν χρειάζονται συστάσεις, ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς μίλησε για μία που θα την ήθελε κομματάκι διαφορετική.

Ο λόγος για το Control + Alt + Delete, τη λειτουργία που σε βγάζει από τον εφιάλτη του κολλημένου PC που δεν κάνει τίποτα. Κι ενώ μπορεί να μας σώσει όταν το πρόγραμμα σταματήσει να ανταποκρίνεται, δεν είναι ακριβώς η ευκολότερη των συντομεύσεων, καθώς απαιτεί τρία δάχτυλα για να εκτελεστεί.

Αυτό είναι που εύχεται να είχε κάνει διαφορετικά ο Μπιλ Γκέιτς και αυτό ακριβώς είπε στο Bloomberg Global Business Forum: «Δεν είμαι σίγουρος πως μπορείς να πας πίσω και να αλλάξεις μικροπράγματα στη ζωή σου χωρίς να βάλεις τα άλλα σε ρίσκο. Σίγουρα, αν θα μπορούσα να κάνω μια μικρή παρέμβαση, θα την έκανα [τη συντόμευση] λειτουργία ενός πλήκτρου».

Και μετά πρόσθεσε στο CBS: «Είναι λίγο μπέρδεμα να λες στους ανθρώπους πως αυτά τα τρία παράξενα κλειδιά κάνουν κάτι μοναδικό στον υπολογιστή σου. Μεταξύ μας και της IBM, αυτό δεν ήταν ακριβώς όσο πιο φιλικό στον χρήστη γινόταν. Κι έτσι νιώθουμε άσχημα».

Το 2003 πάντως είχε ρίξει το φταίξιμο αποκλειστικά σε κάποιον άλλο: «Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μοναδικό κουμπί. Αλλά ο τύπος που σχεδίασε το πληκτρολόγιο της IBM δεν ήθελε να μας δώσει το μοναδικό αυτό κουμπί … Ήταν λάθος».

localStorage.clear();


Πηγή