Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι μισοί Αμερικανοί υπέστησαν παρενόχληση στο διαδίκτυο το 2018

Οι μισοί Αμερικανοί υπέστησαν παρενόχληση στο διαδίκτυο το 2018

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (ποσοστό 53%) υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα διαδικτυακής παρενόχλησης ή ρητορικής μίσους το 2018, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Anti-Defamation League (ADL).

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 37%) είπαν ότι έχουν βιώσει σοβαρή παρενόχληση στο διαδίκτυο, όπως σεξουαλική παρενόχληση, επίμονη παρακολούθηση, ακόμη και απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Τρεις στους δέκα δηλώνουν ότι δέχτηκαν διαδικτυακή παρενόχληση λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους, της θρησκείας, της φυλής, της εθνικότητάς τους, του φύλου τους ή της αναπηρίας από την οποία πάσχουν.

Ο Άνταμ Νόιφελντ, ο αντιπρόεδρος της ADL για θέματα καινοτομίας και στρατηγικής, σχολίασε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι «πολύ χειρότερα απ’ όσο αναμέναμε». «Πρόκειται για επιδημία» η οποία αποσιωπήθηκε για πολύ καιρό, είπε στην εφημερίδα USA Today.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (80%) οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσεις τους νόμους για την καταπολέμηση του μίσους και της παρενόχλησης στο διαδίκτυο αλλά και να βελτιώσει την εκπαίδευση και τους πόρους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Δεκέμβριο σε δείγμα 1.134 Αμερικανών από το ινστιτούτο YouGov.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή