Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Οι ύποπτες κρεμαστές σε δημόσιους χώρους για ηδονοβλεψίες

Πλαστικές κρεμάστρες στους τοίχους μπορούμε να βρούμε σχεδόν σε κάθε δημόσιο χώρο που μπορεί να κινηθούμε. Αποδυτήρια, δοκιμαστήρια σε καταστήματα ρούχων, τουαλέτες ή ακόμα σε δωμάτια ξενοδοχείων. Εάν ωστόσο εντοπίσετε ένα συγκεκριμένο είδος κρεμάστρας σε κάποιο δημόσιο χώρο τότε καλό θα ήταν να ειδοποιήσετε τις αρχές μιας και πολύ πιθανό να μιλάμε για καμουφλαρισμένη μικροκάμερα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του NBC, ο ενδιαφερόμενος «ηδονοβλεψίας» μπορεί να προμηθευτεί τη μικροσκοπική αυτή κάμερα από το διαδίκτυο και να την τοποθετήσει σε δημόσιους χώρους και σε σημεία που εκείνος επιθυμεί προκειμένου να κατασκοπεύσει τις κινήσεις των ανυποψίαστων ανθρώπων που χρησιμοποιούν τον εκάστοτε χώρο.

Η ανησυχία των αρχών οφείλεται στο γεγονός ότι έχει καταγραφεί κατακόρυφη αύξηση των πωλήσεών του, ενώ μπορεί ο οιοσδήποτε να την αποκτήσει μέσω διαδίκτυο σε τιμή που ξεκινά από τα δέκα ευρώ.

Η ντετέκτιβ Carrie Kerskie ανέφερε στο ειδησεογραφικό δίκτυο, ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για αυτές τις κρεμάστρες είναι δύο ώρες: «Είναι αρκετά εύκολο, απλά πηγαίνουν στο χώρο που θέλουν να καταγράψουν, την τοποθετούν, αποχωρούν και επιστρέφουν έπειτα από δυο ώρες».

Η αστυνομία της Φλόριντα στις ΗΠΑ, ήταν η πρώτη που έβγαλε την ανακοίνωση έπειτα από τον εντοπισμό τέτοιων αξεσουάρ σε δημόσιες τουαλέτες.


Πηγή