Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ο Ζάκεμπεργκ γιορτάζει τα γενέθλια του Facebook με σκληρή αυτοκριτική

Με σκληρή αυτοκριτική για το τι έπραξε σωστά και τι όχι τα τελευταία χρόνια γιόρτασε τα 14α γενέθλια του Facebook ο ιδρυτής του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Με μία ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook παραδέχεται τις λάθος επιλογές του και υποστηρίζει ότι έχουν ακόμα πολλά να γίνουν.

«Σήμερα είναι τα 14α γενέθλια του Facebook. Είναι η στιγμή να δούμε πόσα καταφέραμε από εκείνη την εστία στο Χάρβαρντ και πόσα ακόμα θα χρειαστεί να περάσουμε για να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά. Και είναι η στιγμή να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.

Κάποιες φορές με ρωτούν τι έχω μάθει όλο αυτό τον καιρό. Ήμουν 19 όταν ξεκίνησα το Facebook και δεν γνώριζα τίποτα από τη δημιουργία μιας επιχείρησης ή από την παγκόσμια κοινότητα του ίντερνετ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια έκανα κάθε λάθος που μπορείτε να φανταστείτε. Έκανα δεκάδες τεχνικά λάθη και συμφωνίες. Εμπιστεύτητα τους λάθος ανθρώπους και έβαλε ανθρώπους με ταλέντο στις λάθος θέσεις. Έχασα αρκετές τάσεις και καθυστέρησα σε άλλες. Λάνσαρα προϊόντα που απέτυχαν» λέει.

Και συνεχίζει: «Ο λόγος που υπάρχει ακόμα η κοινότητά μας δεν είναι γιατί αποφύγαμε τα λάθη. Είναι επειδή πιστεύουμε ότι κάνουμε αρκετά πράγματα για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις μας. Ξέροντας καλά ότι θα αποτύχουμε ξανά, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προοδεύουμε.

Το ταξίδι μας είναι ακόμα στην αρχή του και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να εξελιχθούμε. Αυτός ο στόχος ήταν πάντα η δύναμή μας. Να μας φέρνει κοντά με την οικογένεια και τους φίλους μας και 14 χρόνια είμαι περήφανος με αυτό που κάνουμε και ευγνώμων που είμαι μέρος ενός πράγματος που έχει τόση σημασία. Είναι τιμή μου να είμαι σε αυτό το ταξίδι μαζί σας».

localStorage.clear();


Πηγή