Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Ο πιο δυνατός υπολογιστής που πωλείται 67 ευρώ

Ο πιο δυνατός υπολογιστής που πωλείται 67 ευρώ

Το Raspberry Pi Foundation διπλασίασε τη διαθέσιμη RAM στο Raspberry Pi 4 σε 8GB και ο νέος υπολογιστής πωλείται σε τιμές 75 δολαρίων (67 ευρώ).

Και για να εκμεταλλευτεί μάλιστα τη μεγαλύτερη μνήμη, ο οργανισμός κυκλοφόρησε και μια νέα 64-bit έκδοση του λειτουργικού του, σε beta στάδιο ακόμα.

Το νέο Raspberry Pi 4 είναι κατά τα άλλα ίδιο με τη συσκευή που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Ιούνιο, διαθέτοντας θύρες HDMI, USB 3 και Ethernet.

Είναι γεγονός πως τα 8GB RAM είναι πολύ μεγάλη μνήμη, με δεδομένες την τιμή και τις διαστάσεις του υπολογιστή. Τόση μνήμη διαθέτουν εξάλλου πολλές φετινές «ναυαρχίδες» του κόσμου των smartphones, ακόμα και entry-level PC για gaming.

Το Raspberry Pi μπορεί τώρα να τρέξει πιο βαριά προγράμματα, έχοντας ακόμα περισσότερες καρτέλες ανοιχτές στον browser. Και το Raspberry Pi Foundation δεν θα σταματήσει φυσικά να εφευρίσκει ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες χρήσεις των μεγαλύτερων δυνατοτήτων.

Όσο για το νέο 64-bit λειτουργικό σύστημα, που ονομάζεται πια Raspberry Pi OS, βασίζεται στο Linux και παραμένει ανοιχτού κώδικα.


Πηγή