Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Ο Όμιλος Olympia δίπλα στα παιδιά των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με δώρα από το Public

Ο Όμιλος Olympia δίπλα στα παιδιά των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας με δώρα από το Public

Ο Όμιλος Olympia, σε μια εποχή που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές της χώρας μας δοκιμάζονται από την πανδημική κρίση, στηρίζει τα παιδιά που φιλοξενούνται σε 16 δομές κοινωνικής πρόνοιας σε ολόκληρη την Ελλάδα από τη Δράμα μέχρι την Κρήτη.

Στην πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου ανταποκριθήκαμε αμέσως. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου διάλεξαν για τα παιδιά μια σειρά από ποιοτικά παιδικά βιβλία και παιχνίδια από τα Public των εκδόσεων Μίνωας και της AS COMPANY και μοίρασαν τη χαρά των Χριστουγέννων σε περισσότερα από 500 παιδιά που φιλοξενούνται στις συγκεκριμένες μονάδες. Πρόκειται για παιδιά που στερούνται ενός κατάλληλου οικογενειακού περιβάλλοντος και διαμένουν σε δομές.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Αυτές τις δύσκολες στιγμές, που όλοι θα περάσουμε τις γιορτές κάτω από νέες συνθήκες, η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά μας που φιλοξενούνται στις δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Έως τώρα, με στόχο την αποϊδρυματοποίησή τους, έχουμε κάνει, με σκληρή δουλειά, πάρα πολλά. Γνωρίζουμε, ύστερα από εμπεριστατωμένη καταγραφή, για πρώτη φορά, πόσα και ποια παιδιά έχει κάθε δομή. Για πρώτη φορά, οι συνδέσεις των παιδιών και των υποψηφίων γονιών, γίνονται με ένα ενιαίο εθνικό σύστημα. Φροντίσαμε να ενισχύσουμε τις δομές με κοινωνικούς λειτουργούς ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Εκπαιδεύσαμε κοινωνικούς λειτουργούς για να προχωρήσουν γρήγορα οι κοινωνικές έρευνες. Απλοποιήσαμε τη χορήγηση ιατρικών πιστοποιητικών για τους υποψήφιους γονείς και συνεχίζουμε με ουσιαστικές δράσεις να αποδεικνύουμε και μέσα στην πανδημία ότι το νομοθετικό έργο δεν σταματά. Στεκόμαστε στο πλευρό των παιδιών, που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Με τη συνδρομή ιδιωτών καταφέρνουμε να κάνουμε την κάθε ημέρα τους καλύτερη αλλά και να τους εξασφαλίζουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Χαιρόμαστε λοιπόν που στις φετινές γιορτές και υπό αυτές τις συνθήκες, η πρωτοβουλία μας να μοιράσουμε χαρά και αισιοδοξία βρήκε υποστήριξη από τον Όμιλο Olympia. Τον ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμπαράστασή του στην πρωτοβουλία μας».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Olympia Ανθή Τροκούδη, δήλωσε: «Κάθε ενέργεια που έχει στο επίκεντρό της τα παιδιά “αγγίζει” το μέλλον όλων μας. Στον Όμιλο Olympia προτεραιότητά μας είναι να διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αύριο για τις κοινωνίες όπου λειτουργούμε και για τους ανθρώπους τους. Οι εργαζόμενοι του Ομίλου αγκάλιασαν την σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου και στέλνουν με τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας, χαρίζοντας το χαμόγελο στα παιδιά των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα».


Πηγή