Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Παγώνει το Twitter τις μαζικές διαγραφές αδρανών λογαριασμών

Παγώνει το Twitter τις μαζικές διαγραφές αδρανών λογαριασμών

Η ανακοίνωση του Twitter ότι θα διαγράψει μαζικά λογαριασμούς που δεν έχουν κινηθεί για τουλάχιστον έξι μήνες προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους χρήστες, ιδίως αναφορικά με τη διαγραφή των λογαριασμών ατόμων που έχουν πεθάνει. Έτσι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να παγώσει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Το Twitter έκανε γνωστό ότι δεν θα διαγράψει τους λογαριασμούς, έως ότου βρει ένα τρόπο να «μνημονεύει» τους νεκρούς χρήστες και παραδέχτηκε ότι η έλλειψη τέτοιας πολιτικής αποτελεί παράλειψη από την πλευρά του.

«Ζητάμε συγγνώμη για τη σύγχυση και θα σας ενημερώσουμε σχετικά» ήταν το μήνυμα στους χρήστες. «Δεν θα αφαιρέσουμε κανένα αδρανή λογαριασμό,  έως ότου δημιουργήσουμε ένα νέο τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να διατηρούν τη μνήμη των λογαριασμών των αποθανόντων». Η αντίδραση χαροποίησε αρκετούς χρήστες του που είχαν ανησυχήσει σύμφωνα με το BBC το οποίο επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η διαγραφή των αδρανών λογαριασμών, όταν γίνει, θα αρχίσει από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου το Twitter, όπως ανέφερε, να συμμορφωθεί με το νέο γενικό ευρωπαϊκό κανονισμό περί προστασίας των δεδομένων (GDPR).

Άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook επιτρέπουν στα επιβεβαιωμένα μέλη της οικογένειας του θανόντος να ζητήσουν τη διατήρηση του λογαριασμού του στο δίκτυο «παγωμένου» στο χρόνο. Το Twitter πλέον οδηγείται σε μια παρόμοια λύση, ώστε να μη χάνονται τα ψηφιακά αποτυπώματα των πεθαμένων.


Πηγή