Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Παρουσιάστηκε το πρώτο εργαστηριακά παραγόμενο… λουκάνικο

Ένα νέο startup της Silicon Valley υποσχόταν εδώ και καιρό «καθαρό κρέας» και έγραψε προσφάτως ιστορία, κάνοντας ακριβώς αυτό.

Η New Age Meats έφτιαξε χοιρινό λουκάνικο στο εργαστήριο και κάλεσε μια ομάδα ειδικών και δημοσιογράφων να το δοκιμάσουν. Κρέας χωρίς τη σφαγή ζώων προσπαθούν να φτιάξουν πολλοί από το 2013, όταν ο ολλανδός επιστήμονας Mark Post παρουσίασε το πρώτο εργαστηριακά παραγόμενο χάμπουργκερ από κύτταρα βοδινού.

Η New Age Meats άφησε μια μικρή ομάδα επενδυτών και μια χούφτα δημοσιογράφων να κρυφοκοιτάξουν στο μυστικό της εργαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο και να δοκιμάσουν το πρωτότυπο προϊόν που φτιάχτηκε από ζωικά κύτταρα.

Το λουκάνικο, όπως είπαν οι συνιδρυτές της εταιρίας, ο χημικός Brian Spears και η βιολόγος Andra Necula, αποτελείται από λίπος και μυϊκά κύτταρα από ένα και μόνο ένα γουρουνάκι, το οποίο παραμένει στη ζωή.

Στη New Age Meats είχε επενδύσει η IndieBio 250.000 δολάρια και ο συνιδρυτής της, Arvind Gupta, είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα: «Σκεφτήκαμε πραγματικά: Θέλουμε να επενδύσουμε σε άλλο ένα startup καθαρού κρέατος; Μόλις γνωρίσαμε όμως την ομάδα και είδαμε τι μπορούν να κάνουν, είμασταν υποχρεωμένοι».

«Έχει τη γεύση του κρέατος», σχολίασαν οι ειδικοί. «Μα είναι κρέας», τους είπε η Necula όσο τα λουκάνικα σιγοτηγανίζονταν.

localStorage.clear();


Πηγή