Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Πιερρακάκης: «Το 5G θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους και θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»

Πιερρακάκης: «Το 5G θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους και θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας»

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης για το νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορoνοϊό.

Πρόκειται για ένα νέο εργαλείο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορoνοϊού και επιτήρησης των κατά τόπους μέτρων, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την πληροφορία που παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας covid19.gov.gr.

«Ο κορoνοϊός ήταν ψηφιακός επιταχυντής», δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης εξηγώντας πως η πανδημία επιταχύνει έναν σχεδιασμό που υπήρχε ήδη. Σε αυτόν το χάρτη, υποστήριξε, συγκεντρώνονται όλα τα μέτρα και οπτικοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν σωστή και ευπρόσιτη πληροφορία στον πολίτη.

Στην πράξη, ο χρήστης εισέρχεται στο σάιτ, επιλέγει το χάρτη και είτε γράφοντας τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής που τον ενδιαφέρει είτε διαλέγοντας την περιφερειακή ενότητα, αποκτά πρόσβαση στα δεδομένα.

Εάν υπάρξουν περαιτέρω μέτρα, τότε θα γίνουν και μεταβολές στην πλατφόρμα, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως τα στοιχεία θα εμπλουτίζονται συνεχώς.

Είπε επίσης, πως υπάρχει η σκέψη για τη δημιουργία μια πλατφόρμας ιχνηλάτησης.

«Όλες αυτές οι σκέψεις υπάρχουν, επεξεργάζονται εφαρμογές, ωστόσο ανακοινώνονται όταν είναι έτοιμες», δήλωσε.

Ακόμα, υποστήριξε πως το gov.gr θα γίνει και εφαρμογή για κινητά όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι κρατικές υπηρεσίες σε ένα σημείο.

Τέλος, μίλησε για το 5G, το οποίο θα έρθει στη χώρα μας στις αρχές του επόμενου έτους.

«Πιστεύω ότι θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», είπε σχετικά.


Πηγή